28 / 03 / 2024

Şırnak Cizre'de 13 cami yeniden yapılacak!

Şırnak Cizre'de 13 cami yeniden yapılacak!

Şırnak’ın Cizre ilçesinde operasyonlar ve PKK’lı teröristlerin saldırıları sonucu zarar gören 53 camiden 13’ünün yıkılması kararlaştırıldı.




Şırnak’ın Cizre ilçesinde operasyonlar ve PKK’lı teröristlerin saldırıları sonucu zarar gören 53 camiden 13’ünün yıkılması kararlaştırıldı.Müftü Selahattin Yılmaz, ilçedeki yüz camiden 53’ün de hasar oluştuğunu söyledi. Bu camilerden 13’ünün teröristlerce kullanılamaz hale getirilmesi nedeniyle ibadet yerlerinin yeniden yapılmasını talep ettiklerini dile getiren Yılmaz, hasar tespit çalışmaları sırasında ağır hasar gören camilerin yıkılmasının kararlaştırıldığını aktardı. 


Yıkımı yapılacak camilerin yerine yeni cami inşa edilmesine ilişkin yazılı taleplerini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ilettiklerini ifade eden Yılmaz, “40 camide hasar tespit edildi. Hasar gören 40 camiyi de onarıp, ramazan ayına yetiştirdik. Yıkılacak camiler için ise Bakanlıktan yanıt bekliyoruz. İnşallah yakın zaman içerisinde camilerimiz yeniden inşa edilecek” dedi. Müftü Yılmaz, 20 Haziran’dan itibaren tüm camilerde çocuklara yönelik Kur’an kursu verileceğini de kaydetti. 


Vahdet 


Geri Dön