29 / 03 / 2024

Şırnak Cizre cami inşaatı son durum

Şırnak Cizre cami inşaatı son durum

Şırnak’ın Cizre ilçesinde operasyonlar ve PKK’lı teröristlerin saldırıları sonucu zarar gören 53 camiden 13’ünün yıkılması kararlaştırıldı.

O ilde iki katlı bina ve müştemilat satılacak: 65 milyon TL'ye!

Şırnak İli Cizre Belediye Başkanlığı, Şırnak Cizre Şah Mahallesi'nde yer alan avlulu iki katlı kargir bina ve müştemilatı satışa çıkardı. Satış ihalesi 10 Mart 2023 tarihinde saat 15:00'te yapılacak.

Cizre Belediyesi iki katlı bina ve müştemilat satıyor! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Şırnak İli Cizre Belediye Başkanlığı, Şah Mahallesi'nde yer alan iki katlı kargir bina ve müştemilatı satışa çıkardı. İşte bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan o ihale ilanı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şırnak'ta 10 bin konut inşa ettik!

Şırnak'ta hayata geçirilen yatırımlarla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şırnak merkez, Cizre ve Silopi ilçesini tekrar inşa ve ihya ederek evleri başlarına yıkılan ve tutunacak hiçbir dalı kalmayan Şırnaklı kardeşlerimiz için kısa süre içerisinde 10 bin konut inşa ettik." dedi.

Şırnak Cizre'de 36 milyon TL'ye satılık iki katlı bina ve müştemilat!

Şırnak Cizre Belediyesi, Şırnak Çizre'de yer alan iki katlı bina ve müştemilatını toplam 36 milyon TL muhammen bedelle satıyor...

Cizre'de 3 bin 87 konut inşa edildi! 

TOKİ  Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK tarafından temizlenen bölgelerde eni konutlar, okullar, camiler, iş yerleri, spor alanları inşa etti. 

Cizre Belediyesi'nden 35 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Cizre Belediyesi, Şırnak ili, Cizre ilçesi, Şah Mahallesi'nde yer alan avlulu iki katlı kargir bina ve müştemilatını 35 milyon TL'ye satıyor...

Cizre Belediyesi yeni binası için gün sayıyor!

Şırnak'ın Cizre ilçesinde inşa edilen yeni belediye hizmet binası yakın zamanda hizmete açılacak. 

Cizre'de bombalanan emniyet binası parka dönüştürülüyor!

Şırnak Cizre'de PKK'lı teröristlerin bombalı saldırısı sonucu ağır hasar alan emniyet binasının bulunduğu alana Şehitler Anıtı ve Parkı yapılıyor.

Cizre'de 150 esnaf Kovid-19 nedeniyle kepenk kapatacak!

Şırnak Cizre'de koronavirüs nedeniyle 150 dolayında esnaf, 1 hafta boyunca dükkanlarını kapatma kararı aldı.

Türk Kızılay'ın Cizre'deki gayrimenkulü gönüllü merkezine dönüştürülecek!

Türk Kızılay Genel Müdürlüğü, Şırnak ili, Cizre ilçesi, Dicle Mahallesi'nde yer alan gayrimenkulü gönüllü merkezine dönüştürecek.

TOKİ Şırnak Cizre 18 konut ile 12 ticaret alanı ihalesi 24 Haziran'da!

TOKİ Şırnak ili, Cizre ilçesi mescit, taziye evi ve 18 adet konut ile 12 adet ticaret inşaatı ihalesi 24 Haziran 2019 tarihinde yapılacak...

Terör mağdurlarının evleri teslim ediliyor!

Diyarbakır Sur, Şırnak Cizre ve Mardin Nusaybin’de büyük bir değişim yaşanıyor. Terör mağdurları için yapılan sosyal olanaklarla dolu konut projeleri birer birer tamamlanarak ailelere teslim ediliyor. 

Cizre’de 947 konut teslim edildi!

Şırnak Cizre'de 3 yıl önce PKK saldırılarında evleri yıkılan vatandaşlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca inşası süren 3 bin 87 konuttan 2 bin 470'i tamamlandı. 

Şırnak Cizre cami inşaatı son durum Haberi

Şırnak Cizre cami inşaatı son durum


Şırnak’ın Cizre ilçesinde operasyonlar ve PKK’lı teröristlerin saldırıları sonucu zarar gören 53 camiden 13’ünün yıkılması kararlaştırıldı.Müftü Selahattin Yılmaz, ilçedeki yüz camiden 53’ün de hasar oluştuğunu söyledi. Bu camilerden 13’ünün teröristlerce kullanılamaz hale getirilmesi nedeniyle ibadet yerlerinin yeniden yapılmasını talep ettiklerini dile getiren Yılmaz, hasar tespit çalışmaları sırasında ağır hasar gören camilerin yıkılmasının kararlaştırıldığını aktardı. 


Yıkımı yapılacak camilerin yerine yeni cami inşa edilmesine ilişkin yazılı taleplerini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ilettiklerini ifade eden Yılmaz, “40 camide hasar tespit edildi. Hasar gören 40 camiyi de onarıp, ramazan ayına yetiştirdik. Yıkılacak camiler için ise Bakanlıktan yanıt bekliyoruz. İnşallah yakın zaman içerisinde camilerimiz yeniden inşa edilecek” dedi. Müftü Yılmaz, 20 Haziran’dan itibaren tüm camilerde çocuklara yönelik Kur’an kursu verileceğini de...