28 / 03 / 2024

Şırnak'ta hendeklerin kapatılması için ihale yapılacak!

Şırnak'ta hendeklerin kapatılması için ihale yapılacak!

İdil Belediyesi, teröristlerce kazılan hendeklerin kapatılması ve oluşturulan barikatların temizlenmesi işini ihaleye çıkardı.



İdil Belediyesi, teröristlerce kazılan hendeklerin kapatılması ve oluşturulan barikatların temizlenmesi işini ihaleye çıkardı.


İdil Belediye Başkanlığı, ilçe merkezindeki Yenimahalle ile Turgut Özal Mahallesi'ndeki cadde ve sokaklarda teröristlerin kazdığı 100'ü aşkın hendek ve oluşturulan barikatlarla ilgili, "Hendeklerin kapatılması, cadde ve sokaklardaki taşların, molozların temizlenmesi" işi için ihale açtı.


İhale 2 Kasım'da 


Elektronik Kamu Alımları'ndan (EKAP) duyurulan açık ihale 2 Kasım'da yapılacak.


Fen İşleri Müdürlüğünce yürütülecek ihalenin şartnamesinde iki yıllık tecrübeli inşaat mühendisi veya mimarın çalıştırılması ve 35 günde işin tamamlanması şart koşuldu.


İdil Belediye Başkanı Mehmet Muhdi Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması için belediyeye ait iş makinesi bulunmadığından ihaleye çıktıklarını öne sürdü.


DBP'li belediyelerin hendek kazması


PKK'nın güvenlik güçlerine ve sivillere yönelik başlattığı saldırıların ardından terör örgütünün yöneticilerinden gelen talimat üzerine bölgedeki bazı DBP'li belediyeler sözde "öz yönetim" ilan etmiş, bunun yanı sıra terör örgütünün gençlik yapılanması YDG-H tarafından birçok kentte hendekler kazılmış ve patlayıcılarla tuzaklar hazırlanmıştı. Bölgedeki birçok belediye aracı ve çalışanının hendeklerin kazılmasına katkı sağladığı tespit edilmiş ve haklarında işlem başlatılmıştı. 


Bazı hendekler belediyeye ait iş makineleriyle kazılmıştı


Van'ın Şehit Fırat Mahallesi'nde 12 Ağustos'ta DBP'nin yönetimindeki Edremit Belediyesine ait kepçe kullanılarak teröristlerce hendek kazılmıştı. Şırnak'ın Cizre ilçesinde polislerin ilerleyişi engellemek isteyen terör örgütü PKK mensuplarının belediyenin iş makineleriyle hendek kazması, patlayıcı infilak ettirmesi ve güvenlik güçlerine pusu hazırlıkları da insansız hava araçlarının kameralarına yansımıştı.


Cizre'de Nur, Cudi ve Yafes başta olmak üzere çeşitli mahallelerde açtıkları hendekler ve oluşturdukları barikatlarla ilçeyi yaşanmaz hale getiren teröristlerin, bu çalışmalarında DBP'nin yönetiminde bulunan Cizre Belediyesine ait iş makinesi ve kamyonları kullandığı belirlenmişti.


AA


Geri Dön