29 / 03 / 2024

Şırnak'taki 10 bin 155 konut teslim ediliyor!

Şırnak'taki 10 bin 155 konut teslim ediliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Şırnak merkez ve ilçelerinde 10 bin 155 konut yapımı başlatıldı ve bu konutların 2 gün sonra tamamını vatandaşımıza teslim etmiş olacağız" dedi.



Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Şırnak'a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bir oteldeki İl Değerlendirme Toplantısına katıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, basına kapalı yapılan toplantıdan sonra açıklama yapan Bakan Kurum, şunları söyledi:

"Şırnak ne yazık ki terör olayları sebebiyle, çukur siyasetinden, terör olaylarından çok ciddi zararlar gördü. Hem şehirlerimiz hem vatandaşlarımız bu noktada çok önemli mücadeleler verdiler. Hamdolsun bugün terörün bütün izleri ortadan kaldırılmak suretiyle şehrimiz bambaşka bir hüviyete kavuştu. Artık bugün hepimiz yeni Şırnak'ı konuşuyoruz. Gerçekleştirilen her proje Şırnak'ta Şırnaklı vatandaşlarımızın hak ettiği şekilde, vatandaşımız bugün Edirne'de, Muğla'da, Antalya'da nasıl bir yaşam sürdürüyorsa Şırnak'ta, ilçelerinde de aynı yaşamı aynı kaliteyi aynı standardı sağlayacak çalışmaları tüm ekibimizle sürdürmeye gayret gösteriyoruz."

"Şırnak merkez ve ilçelerinde 10 bin 155 konut yapımı başlatıldı ve bu konutların 2 gün sonra tamamını vatandaşımıza teslim etmiş olacağız. Vatandaşlara hem kira hem de taşınma yardımı verdik. 573 milyon lira da bu süreçte vatandaşımıza kira ve taşınma yardımı olarak ödenmiştir. Bunun dışında 518 iş yeri, 9 cami, 6 taziye evi, 16 okul, 112 kilometre içme suyu hattı, 83 kilometre de kanalizasyon işi yapılmış ve vatandaşımızın hizmetine sunulmuştur. Bu işlerin toplam maliyeti 6 milyar liradır." şeklinde konuşan Bakan Kurum, çok kısa zamanda terörün izlerini yok edecek çalışmaların yapıldığını, vatandaşın hizmetine sunulduğunu belirtti.

 

 

Şırnak için acele kamulaştırma kararı!


Geri Dön