20 / 04 / 2024

Şırnak'taki 6 bin 500 konut teslim edilecek!

Şırnak'taki 6 bin 500 konut teslim edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Artık onarılmayacak durumda olan ne kadar ev varsa tek tek yapıyoruz. Şırnak merkezde de 6 bin 500 konuta başladık, bu konutları bir kaç ay içerisinde teslim edeceğiz." dedi.



 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki,  Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Şırnak Olağan İl Kongresi'nde konuştu.

 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, "Bugün burada bir nöbet teslimi var. Kongre yapıyoruz. Başka partilerde sandalyeler havada uçuşuyor, kavgalar çıkıyor ama bizde bir dava adamı ve sorumluluk şuuru içerisinde bir görev teslimi olarak bu iş yapılır." diyen Bakan Özhaseki, dava şuuru ve kardeşlik hukuku içerisinde kongrelerini yaptıklarını söyledi.

 

Özhaseki, Anadolu coğrafyasının dünyanın en eski yerleşim yerlerinden olduğunu, cennet gibi bir vatanları bulunduğunu belirterek, özellikle de son yüzyıl içerisinde bu coğrafyanın mazlumların sığınma coğrafyası olduğunu anlattı.

 

İçeriden envai çeşit örgütler çıktığını dile getiren Özhaseki, "İçeridekilerle baş ediyoruz. Allah'ın izniyle de dışarıdakilerle de baş ederiz. Bakın burada PKK terör örgütü yapmış olduğu çukur siyaseti ile yaklaşık 48 bin evimizi yaktı, yıktı. Şimdi tek tek yaraları sarıyoruz, artık onarılmayacak durumda olan ne kadar ev varsa tek tek yapıyoruz. Silopi'de, İdil'de, Cizre'de inşa ediyoruz. Şırnak merkezde de 6 bin 500 konuta başladık." diye konuştu.

 

Özhaseki, konutları birkaç ay içerisinde bitireceklerini ve evleri teslim edeceklerini belirterek, 800 kilometreden fazla altyapıya başladıklarına, aynı zamanda anlaşma yapanlara kira ve eşya yardımında bulunmaya da devam ettiklerini de söyledi.

En yüksek anlaşma oranının yüzde 93 ile Şırnak'ta olduğunu ifade eden Özhaseki, devlet olduklarını göstermek ve yaraları sarmak adına çok hızlı davrandıklarını dile getirdi.

 


Geri Dön