19 / 04 / 2024

Sitelerde kaç personel çalıştırılmalı?

Sitelerde kaç personel çalıştırılmalı?

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez sitelerde çalıştırılması gereken personel sayısının doğru tespit edilmesindeki ölçütlendirmeyi değerlendirdi. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...



Konut sitelerinde  giderlerin yüzde 55-60 kadarını personel giderleri oluşturur. Bu yüzdeye güvenlik personeli giderleri dahildir. 


Amaç sitenin güvenli-temiz ve bakımlı olmasıdır. Bu amaca personel-malzeme –eğitim ve prosedürlerle ulaşılabilir. Bu üç temel hizmetlerin dışında sakinler beklentisine göre ayrı  organizasyonlar gerekir. Personel sayısının doğru tespit edilmesinde bazı ölçüler bulunmaktadır.


ASGARİ SEVİYE (güvenlik +temizlik+teknik+idari)

Güvenlik:  her bir nokta başına  3 elaman /24 saat (devriye ve denetim hariç)

Teknik:  yakın ikametli  birer elektrik ve tesisat ustası olmak üzere toplam iki personel

Temizlik:Tek blokta 80 daire /20 kata kadarki binalarda  bir temizlik personeli

İdari: İşletme defterini de (muhasebe)  kontrol edebilecek site müdürü


Örneğin ; 8 dönüm arazi üzerine kurulu, 20-şer katlı,iki bloklu,  toplam 160 daireli, açık otoparklı, havuzsuz, temel peyzajlı, bir giriş kapısı olan sitede asgari 3 güvenlik, 1 teknik, 2 temizlik,1 idari (şef) kadrosu ile üç temel hizmet asgari standartlarda sağlanabilir. 


Sitenin arazi büyüklüğü, peyzaj alanı oranı,, blok/daire yoğunluğu, giriş kapısı sayıları, sosyal donatısı ve çeşitliliği ile sakin beklentileri personel sayısı ve özelliklerini etkiler.


Web: www.konutsitesiyonetimi.com 


Nihat DÖNMEZ Site Yönetimleri Danışmanı

Makine Mühendisi-Emlak Müşaviri- Üniversite Eğitmeni


Site yaşamı için site yönetimi şart!




Geri Dön