26 / 04 / 2024

Sitelerde ortak alan sigortasına dikkat!

Sitelerde ortak alan sigortasına dikkat!

Eşyalar ve elektronik cihazlar DASK kapsamına girmez. DASK sadece evinize, binanıza gelecek zararları kapsar. Peki DASK sitelerin ortak alanlarında neleri kapsıyor?



Türkiye'de konutların Zorunlu Deprem Sigortası bulunması şart. Vatandaşın algısının DASK'ın evdeki eşyaları da kapsadığı yönünde olduğunu vurgulayan Sigorta ve Reasürans Brokerleri Derneği Başkanı Selcen Gür, "DASK sadece evinize, binanıza gelecek zararları kapsar. Eşyalarınız ve elektronik cihazlarınız DASK kapsamına girmez. Bunlar için konut poliçesi yaptırmalısınız” diye konuştu Gür, bunların dışında her apartmanın bir ortak alan sigortasına ihtiyacı olduğuna dikkat çekti. 

HASARLARA KARŞI 

Kat Mülkiyeti Kanunu'ndaki ‘kat maliklerinden her biri aralarında başka türlü anlaşma olmadıkça ortak alanın sigorta primlerine arsa payı oranında katılmakla yükümlüdür' ve 'yönetim planında aksine hüküm olmadıkça ana gayrimenkulün sigorta ettirilmesi gereklidir' ifadelerinin altını çizen Gür, “Ortak alan sigortası tüm yöneticileri birçok yükten kurtaracak aynı zamanda site ve apartman sakinlerini de her hasarda miktarı önceden öngörülemeyen ödemeler yapmaktan kurtaran bir poliçe” açıklamasında bulundu.

DEPREM YANGIN SEL...

Gür, poliçenin teminatlarını şu şekilde açıkladı:

"Apartmanların ortak kullanım alanları ile bu alanlarda bulunan demirbaşlar, elektronik cihazlar, makine-tesisatlar, nakit para ve kıymetli evrak ile cam, reklam panosu, totem gibi kıymetler; yangından depreme, sel-su baskınından doluya, elektronik cihaz arızalarından makine hasarlarına, cam kırılmasından hırsızlığa, pek çok riske karşı tek bir poliçe ile teminat altına alınıyor."

Depremde sadece DASK yeterli değil!


Geri Dön