19 / 04 / 2024

Sivas Belediyesi'nden kiracılarına müjde!

Sivas Belediyesi'nden kiracılarına müjde!

Sivas Belediyesi, koronavirüsle mücadele kapsamında 2021 yılında kira ücretlerinde zam yapılmayacağını açıkladı. 



Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin pandemi nedeniyle zor günler geçiren kiracı ve esnafı rahatlatacak bir yardım paketlerini açıkladı. 

Sabah'tan Şerif Can'ın haberine göre; Sivas Belediyesi tarafından koronavirüs sürecinden olumsuz etkilenen esnafa verilmesi planlanan bin 500 liralık nakdi desteklerin başvuru ve değerlendirme süreci tamamlandı. Nakit yardımları geçtiğimiz hafta Cuma günü itibarıyla esnafın banka hesaplarına yatırıldı. İkinci dönem nakit desteği toplamda 1 milyon 419 bin lirayı buldu.

Sivas Belediyesi nden kiracılarına müjde!

BELEDİYE KİRACILARINA ZAM YOK 

Yapılan yardımlara yönelik açıklama yapan Başkan Hilmi Bilgin; "Belediye olarak bu zor süreçte esnafımıza, çalışanımıza, tüccarımıza ne yapabiliriz diye ekibimizle düşündük ve belli kararlar aldık. Genelge kapsamında işyeri kapanan esnafımıza bir defaya mahsus olmak bin TL nakdi destek sağlamıştık ancak uzayan pandemi süreci nedeniyle ikinci defa esnafımızın yanında olmak, onlara destek olabilmek için bin 500 TL nakdi destekte bulunduk. Bu arada 2021 yılında belediye kiracılarına yeni zam yapmama kararını aldık. Yine genelge kapsamında işyeri kapanan ve belediyemiz kiracısı olan esnafımızdan Aralık, Ocak ve Şubat aylarında kira almayacağız. Belediyemiz kiracısı olup genelge kapsamına girmeyen esnafımızdan da Aralık, Ocak ve Şubat ayı kiralarını faizsiz olarak öteleyeceğiz. Biz yerel yönetimler olarak yasanın bize verdiği imkânlar dâhilinde, hatta imkânları da zorlayarak bu tip desteklere devam edeceğiz. Bu zor süreci birlikte göğüsleyeceğiz ve beraber atlatacağız. Zira devlet, millet için vardır. Esnaflarımıza ve hemşerilerimize hayırlı olsun." şeklinde konuştu.

Samsun Büyükşehir'den COVID-19'dan etkilenen esnafa kira yardımı!


Geri Dön