26 / 04 / 2024

Kocasinan Belediyesi'nden kiracılarına müjde!

Kocasinan Belediyesi'nden kiracılarına müjde!

Kayseri Kocasinan Belediyesi, pandemi kapsamında 44 kiracısının toplamda 1 milyon 430 TL kira bedeli borcunu silme kararı aldı.



Kocasinan Belediyesi, koronavirüs nedeniyle 144 kiracısının toplamda 1 milyon 430 TL kira bedeli borcunu silecek ve 2021 yılında kira ücretlerine zam yapmayacak.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Şubat ayı meclis toplantısının birinci gündem maddesinde yer alan koronavirüs salgını kaynaklı zorlayıcı sebepler gerekçesiyle belediye mülkiyetinde veya tasarrufunda olan taşınmazlara ilişkin irtifak hakkı, kiralama ve benzeri kullanımdan kaynaklanan ve ilgili mevzuatça ödenmesi gereken bedeller ile ilgili karar oy birliğiyle kabul edildi.

Bu karara göre, 19.06.2020-28.02.2021 tarihlerinde sosyal tesisler ve oto pazarı, kahvehane, kafeterya, çay ocakları yeme içme mekanları gibi esnaf grupları genel olarak kapalı olduğu için bu döneme isabet eden ve alınması gereken bedellerden yüzde 90 indirim uygulayacak.

Ek olarak aynı tarihlerde taksi durakları işgaliye bedellerinden alınan ücretlerde yüzde 30 indirim yapılacak.

Kocasinan Belediyesi nden kiracılarına müjde!

Pazarcı esnafı grubundan hafta sonu açılmayan pazar yerlerinden olan Argıncık, Erkilet Mehmet Akif, Gazi Osman ve Zümrüt mahalleleri ile sınırlı olmak üzere bu esnaf için bu döneme ait bedeller tahsil edilmeyecek.

Özellikle esnaf grupları dışında kalan çeşitli nitelikteki emlakçılar, fatura tahsilat merkezi, berber, tuhafiye, pastane, dondurmacı, bakkal, kasap, tüp bayisi, bisiklet tamircisi, hırdavatçı, nalbur, telefoncu, kırtasiyeci, kebapçı, sanayide yer alan büfe yerleri, emniyet müdürlüğü yanında bulunan sigortacı esnaf grupları vb. belediyeye ait işyerlerinden alınması gereken bedellerden sözleşme tarihlerine göre 2021 yılında kira artışı yapılmayacak.

Kocasinan Belediyesi nden kiracılarına müjde!

Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, meclis üyelerine teşekkür ederek, şunları söyledi:

"Her zaman olduğu gibi esnafımız için yapılması gereken ne varsa elimizden geldiğince gayret gösteriyor ve imkanlarımız ölçüsünde esnafımızın yanında olmaya devam ediyoruz. Çünkü biz önce insan diyen bir medeniyetin, insanı yaşat ki devlet yaşasın diyen bir anlayışın mensuplarıyız. Bu doğrultuda her zaman olduğu gibi pandemi görüldüğünden bu yana yaklaşık bir yıldır gerek dezenfekte, hijyen ve temizlik çalışmalarıyla gerekse sosyal belediyelik çalışmalarıyla her alanda vatandaşın ve esnafın yanında yer aldık. Elimizden gelen bütün imkanlarımızı bugünün özelinde ihtiyaç duyulan her alana seferber ettik. Özellikle pandemi sürecinde sosyal yardımları daha da artırdık."

Gölbaşı Belediyesi'nden kiracılarına müjde!

 

 


Geri Dön