26 / 04 / 2024

Sivas-Erzincan Kalkınma Projesi Jain Sulama Sistemleri ile anlaştı!

Sivas-Erzincan Kalkınma Projesi Jain Sulama Sistemleri ile anlaştı!

Sivas-Erzincan Kalkınma Projesi’nin (SEKP) Örnek Damla Sulama Bahçe Kurumı ihalesini alan Jain Sulama Sistemleri, bölgede hayata geçirilecek olan meyve bahçelerinin damla sulama sistemlerini de kurmak için hazırlıklara başladı...



Topraktan gelen uzun yıllara dayalı deneyim ve bilgisini çiftçilere aktaran, projelerini, yüksek kalite ve teknolojide ürettiği sulama sistemleri ve akıllı uygulamalar ile hayata geçiren Jain Sulama Sistemleri tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de çok önemli sulama projelerinde yer aliyor. Jain Sulama Sistemleri’nin itina ile yürüttüğü projelerden biri de Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP), Sivas-Erzincan Kalkınma Projesi (SEKP) kapsamında hazırlanacak olan demonstrasyon amaçlı meyve bahçelerine kuracağı sulama sistemleri olacak.


Hükümet, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve özel sektörle ortaklıklar kuran UNDP Türkiye’nin yürüttüğü projeler arasında yer alan Sivas-Erzincan Kalkınma Projesi, bu bölgede tarımsal üretim potansiyelini artırarak yörenin kalkınmasına katkı sunmayı amaçlıyor.  SEKP kapsamında, Erzincan’ın; Koçkar, Kardere, Doğanbeyli, Üzümlü, Altıntaş, Sivas’ın; Yıldızeli ve Altınyayla beldelerindeki arazilerde demo amaçlı kurulacak olan meyve bahçelerinde özellikle ceviz, badem ve şeftali yetiştiriciliği yapılacak. 


Bölge ekonomisi ve kalkınması için büyük öneme sahip olan projenin ihalesini alan Jain Sulama Sistemleri ise söz konusu bahçeleri damla sulama sistemleri ile donatacak. Projede Jain Sulama Sistemleri’nin JTH 20 MM, 1,2 MM, JTH 16 MM, 1,1 MM ve Click Tif basınç ayarlı damlatıcı ürünleri kullanılacak. 7 farklı alanda ve 30’ar dekara yapılacak demo projesinde Jain Sulama Sistemleri’nin kurulum yapacağı ana boruların uygulama alanı ise 400 dekar. 


Ceviz, badem ve şeftali yetiştiriciliğinin yapılacağı bu bahçelerde, kullanılan modern tarım yöntemleri ile verim artışı, enerji tasarrufu, işçilik maliyetlerinin düşürülmesi ve topraktaki tuzluluğun önlenmesi hedefleniyor. Kaliteli, verimli ve sürdürülebilir tarımsal üretimi hedefleyen Jain Sulama, sistemlerin kurulumunu 30 Eylül’de tamamlayacak. 



Geri Dön