29 / 03 / 2024

Societe Generale Merkez Bankası'nın faiz politikasını açıkladı: Mümkün olduğu kadar direnecek

Societe Generale Merkez Bankası'nın faiz politikasını açıkladı: Mümkün olduğu kadar direnecek

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu başkanlığında geçtiğimiz hafta toplanan Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizini yüzde 14 seviyesinde sabit tuttu. Kurulun kararını değerlendiren Societe Generale bankanın faiz politikasıyla ilgili bir rapor yayınladı.



Societe Generale, TCMB'nin gösterge faiz oranını yılboyunca yüzde 14 seviyesinde tutacağını iddia etti.

Faiz artırmamak için farklı alternatifleri devreye alan hükümetin adımları peş peşe açıklanıyor.

Societe Generale, Mayıs ayında yüzde 73,5 olan yıllık enflasyon oranının, önümüzdeki birkaç ayda yüzde 80'in üzerine çıkacağını tahmin ettiğini açıkladı.

Societe Generale raporunda, Türk lirasının zayıflamaya devam etmesini beklediklerini ifade ederken, enflasyondan ve yüksek enerji fiyatlarındaki kaynaklı olarak lirada daha hızlı bir satış yaşanması olasılığı bulunduğunu da belirtti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön