29 / 03 / 2024

Soçi'nin çehresi 2014 Kış Olimpiyat Oyunları sayesinde değişti!

Soçi'nin çehresi 2014 Kış Olimpiyat Oyunları sayesinde değişti!

Soçi, yurt dışına çıkamayan yerli turistlerin tercih ettiği en önemli deniz alternatiflerinin başında yer alıyor. Soçi, sahil şeridinde inşa edilen yüksek binaları, renkli caddeleri ve kıyıya paralel tren yoluyla, Rusların iç turizminde başkent rolünü üst



2014 Kış Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yaparak adını daha geniş coğrafyalarda duyuran Soçi, Kremlin yönetiminin son yıllarda önem verdiği ve ciddi yatırımlar yaptığı şehirlerden biri.


Olimpiyatlar dolayısyıla çehresi tamamen değişen kentte, yüzlerce tesis açıldı. Bunun yanı sıra Soçi'de inşa edilen yeni yollar ve altyapının da günlük hayata etkisi yadsınamayacak düzeyde.


Soçi, sahil şeridinde inşa edilen yüksek binaları, renkli caddeleri ve kıyıya paralel tren yoluyla, Rusların iç turizmindeki başkent rolünü üstleniyor. 


- Sibiryalı turistlerin iç turizm cenneti 


Yaklaşık 350 bin nüfusa sahip kent, Karadeniz'e bakan iki tepenin eteklerinde yer alıyor. Sırtını yemyeşil dağlara yaslayan Soçi'nin neredeyse her yerinde büyük oteller görülüyor. 


Soçi plajında sezon mayıs ayında açılıyor. Karadeniz bu mevsimde soğuk olsa da bu durum Sibirya'dan gelen turistleri çok etkilemiyor. Soçi, ülkenin kuzeyinden gelen turistler tarafından "Rusya'nın Antalyası" olarak adlandırılıyor.


Soçi çayının ikiye böldüğü kent, bir yanında yeşil manzarası ve dağlarıyla, diğer tarafta ise turistik şehir merkeziyle ilgi odağı halinde.


Moskova yönetiminin olimpiyatlar nedeniyle milyarlarca dolar harcadığı Soçi'de fiyatlar oldukça yüksek. Durum böyle olunca, esnaf turistlerin para harcamamasından şikayet ediyor.


Sovyetler Birliği'nin ardından Rusya'nın düzenlediği ilk olimpiyatlara ev sahipliği yapan Soçi aynı zamanda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in hem dinlendiği hem de devlet ve hükümet başkanlarıyla görüştüğü tatil mekanı.


Formula-1 yarışlarınında düzenleneceği kent, Rusya'nın yeni yüzü olmaya aday yerlerin başında geliyor.


AA


Geri Dön