26 / 04 / 2024

Soğanlık Sanat Evi ve Gençlik Merkezi'nin temeli atıldı!

Soğanlık Sanat Evi ve Gençlik Merkezi'nin temeli atıldı!

Kültür sanata önem veren politikalarına ve ilçe tarihini yaşatan ve koruyan çalışmalarını hızla sürdüren Başkan Altınok Öz’ün liderliğindeki Kartal Belediyesi, Soğanlık Sanat Evi ve Gençlik Merkezi’nin temelini attı.



Rekonstrüksiyon, yani tarihi bir binanın kalıntılarından eski şeklinin yeniden yapılmasıyla hayata geçirilecek olan Soğanlık Sanat Evi ve Gençlik Merkezi, sadece İstanbul değil, tüm Türkiye’de nadir görülen sanat ve gençlik merkezlerinden biri olacak. Projenin temel atma törenine, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Apaydın, Kartal Belediyesi Başkan Danışmanı Gülcemal Fidan ile Fen İşleri Müdürü Ayhan Taş katılım gösterdiler. 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz yaptığı konuşmada, Soğanlık Sanat Evi ve Gençlik Merkezi’nin, Kartal Belediyesi’nin tarihi değerlere ve kültür sanata verdiği önemin en önemli göstergelerden biri olduğunu dile getirdi. 

Soğanlık Sanat Evi ve Gençlik Merkezi nin temeli atıldı!

Başkan Altınok Öz, sözlerine şöyle devam etti: ”Bugün Soğanlık Sanat Evi ve Gençlik Merkezi’nin temelini atmak için toplandık. Arkadaşlarımız, yoğun bir emek ve çalışmanın sonunda bu güne gelebildiler. Bir kentin, yaşanabilir bir hale gelmesi, beton yığınları arasında kalmasıyla olmuyor. Kültür ve sanatta öncü olamazsanız, dünyanın en iyi binalarında yaşamanızın hiçbir anlamı ve devamlılığı yoktur. Doğru gelişim, önce kültürel alanda ve sanatta doğru işler yapmanızla mümkün olabilir. Dünyayla kıyasladığımız zaman, ne yazık ki, tarihine ve tarihi yapılarına en az sahip çıkan ülkelerin başında geliyoruz. Belediyemizin ilçe tarihine olan hassasiyeti ise ortada. Soğanlık Sanat Evi ve Gençlik Merkezi, bu yüzden gençlerimizin hayat bulan tarihi bir yapıda sanatla buluştuğu eşsiz yapılardan biri olacak.” dedi. 


Geri Dön