27 / 04 / 2024

Son dakika haberi! Fahiş fiyatlarla ilgili flaş açıklama!

Son dakika haberi! Fahiş fiyatlarla ilgili flaş açıklama!

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, fahiş fiyatlarla ilgili milyonlarca vatandaşı ilgilendiren önemli açıklamalar yaptı. "Değer zincirini kayıt altına almak istiyoruz" diyen Bakan Muş, "Denetimleri artırdık, amaç kurallı ticaret. Yaptırımları çok ağır olacak." dedi.




 Ticaret Bakanı Mehmet Muş tarafından fahiş fiyatlarla ilgili önemli açıklamalar geldi. "Değer zincirini kayıt altına almak istiyoruz" diyen Bakan Muş, "Denetimleri artırdık, amaç kurallı ticaret. Yaptırımları çok ağır olacak." dedi.  ÖTV indirimi sonrasında yaşanan bayilerdeki araç sıkıntısını da ele alan Muş, "Kural dışılık varsa kimsenin gözünün yaşına bakmayız." dedi.

A Haber'de yer alan habere göre; ÖTV matrahında yapılan değişiklik sonrası ortaya çıkan indirimi sıfır kilometre araç satışlarına yansıtmadığı iddia edilen bayiler için Ticaret Bakanlığı müfettiş görevlendirdi.

Son dakika haberi! Fahiş fiyatlarla ilgili flaş açıklama!

BAKANLIK MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRDİ​​​​​​

Özel Tüketim Vergisi'nde (ÖTV) matrah değişikliği sonrası ortaya çıkan indirimi araç satış bayilerinin yansıtmadığı iddiasıyla Ticaret Bakanlığı harekete geçti. İndirimi fiyatlara yansıtmadığı iddia edilen bayiler için Bakanlık tarafından müfettiş görevlendirildi.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş gazetecilere market ve hallerdeki fiyat artışları mercek altında olduğunu aktararak  konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Atılan adımlarla ilgili konuşan Bakan Muş, vatandaşların şikayetlerini dikkate aldıklarını söyledi. Bakan Muş, "Bir ayda bitecek değil. Amaç kurallı serbest ticareti geliştirmek." dedi. Hal kanunu ile ilgili Bakan Muş, "Detaylara bakıyoruz. Çalışmalarımız var, olgunlaştıkça kamuoyuyla paylaşacağız." ifadelerini kullandı.

Bakan Muş, asıl meselenin kayıt sisteminin geliştirilmesi olduğunu da belirtti. Muş, "Kafa yoruyoruz, değer zincirini kayıt altına almak istiyoruz." diye konuştu.

Son dakika haberi! Fahiş fiyatlarla ilgili flaş açıklama!

OTOMOTİV SEKTÖRÜ: TETFİŞ KURULU DEVREDE

Otomotiv sektöründe artan şikayetlere yönelik sorulan soruda, İlgili teftiş kurulunun harekete geçtiğini ifade ederken, ÖTV indirimi sonrası vatandaşların şikayetleri olduğunu da ifade etti.

ÖTV indirimi sonrası bayilerde yaşanan araç sıkıntısına da değindi ve "Kural dışılık varsa kimsenin gözünün yaşına bakmayız. Çok ağır yaptırımlar olacak" ifadelerini kullandı ve şöyle devam etti: Şu an çalışmalar devam ediyor, kuralları aşanlar varsa gereken cezayı alırlar. Burası tanımlı ve kurallı bir alan. O açıdan eğer usulsüzlük varsa gereği yapılır. Organize fiyat artışını tetikleyen ne varsa gereken yapılır. Eğer araçlar stokta tutuluyorsa, anlaşıp galericilere veriliyorsa ve vatandaş bunlardan dolayı araç bulamıyorsa tespiti halinde çok ağır yaptırımları olacak.

Son dakika haberi! Fahiş fiyatlarla ilgili flaş açıklama!

 

"VATANDAŞIN ŞİKAYETLERİNİ DİKKATE ALIYORUZ"

Ticaret Bakanı Muş hal denetimlerinin devam edeceğini belirtti. Bakan Muş "Vatandaşın şikayetlerini dikkate alıyoruz" dedi.

Fahiş fiyat alarmı çaldı! Gıda Komitesi harekete geçti!

.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön