29 / 03 / 2024

Son dakika... Altın güvenli liman olarak cazibesini artırdı

Son dakika... Altın güvenli liman olarak cazibesini artırdı

Altın, haftanın ilk işlem gününde yükselen resesyon endişeleri ile tahvil getirileri ve doların zayıflaması nedeniyle güvenli liman olarak cazibesini artırarak yükselişe geçti.



ALTIN MART AYINDAN İTİBAREN YÜZDE 20 DEĞER KAYBETTİ

Altın fiyatlarında artış, spot altının geçtiğimiz hafta Fed'in daha agresif faiz artışı beklentileriyle yüzde 3 düşüşe geçerek Eylül ayı sonundan bu yana en düşük seviyeye yakın işlem görmesinin ardından geldi. Değerli metal, bu yıl Mart ayında gördüğü zirvesinden beri yüzde 20 düşüş kaydetti.

Altın fiyatları, İngiltere Başbakanı Liz Truss’ın Maliye Bakanı Kwasi Kwarteng’İ görevden alması ve vergi indirim programının bazı kısımlarını tersine çevirmeye hazırlanmasının ardından Cuma günü yüzde 1,6’ya varan düşüş meydana gelmişti.

Son dakika... Altın güvenli liman olarak cazibesini artırdı

ABD’de perakende satışlar, 40 yılın en kötü enflasyon ortamında geçtiğimiz ay duraksamaya geçerken, son veriler enflasyon beklentilerinin yedi aydan beri ilk kez arttığını gösterdi.

Çin Devlet Başkanı Şi Jinping yapacağı kritik bir konuşmada Sıfır-Kovid politikasından uzaklaşacağına ve büyük sorunlar yaşayan gayrimenkul sektörüne daha fazla destek vereceğine dair işaretler olacağı ile ilgili umutları ortadan kaldırdı.

Son dakika... Altın güvenli liman olarak cazibesini artırdı

Öte yandan Rusya’nın Ukrayna’daki savaşın devam deceğine yönelik endişeler de etkili oluyor.Altın fiyatları, Pazartesi yaşanan düşüşe rağmen doların hala rekor seviyelere yakın işlem görmesi nedeniyle baskı altında kalmaya devam ediyor.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön