26 / 04 / 2024

Son yılların gözde ilçesi: Sancaktepe! 

 Son yılların gözde ilçesi: Sancaktepe! 

İstanbul'un son yıllarda damgasını vuran ilçelerinin başında Sancaktepe bulunuyor. Bunun en önemli nedeni bölgenin metro güzergahında olması...



Anadolu Yakası'ndaki Sancaktepe, İstanbul'un son yıllarda damgasını vuran ilçelerinin başında geliyor. Bölgede markalı evler çoğalırken, ev fiyatları son 5 yılda yüzde 100 arttı. 

İNŞAATLAR ÇOĞALIYOR

Posta Gazetesi'nden alınan habere göre Sancaktepe’de markalı konut projeleri, 2006’da inşa edilmeye başlandı. Güçlü inşaat firmalarının bölgeyi tercih etmelerinin birçok nedeni var. En önemlisi bölgenin metro güzergahında olması. 2012'de temeli atılan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe metrosu, bölgeye ulaşımı kolaylaştıracak.

 

Bölge ayrıca Kuzey Marmara Otoyolu’nun Anadolu Yakası’ndaki iki çıkış noktası arasında. Sancaktepe, Kuzey Ormanları’nın da sınırında.

BİRKAÇ YILDA SIÇRADI

Samandıra’da açılacak yaklaşık 4 bin yataklı şehir hastanesi de bölgenin tercih edilmesine neden olan diğer bir etken. Araştırmalara göre, Sancaktepe’de şu an ev fiyatları metrekare bazmda 3 bin liradan başlıyor, 8 -8 bin 500 liraya kadar yükseliyor. Markalı evlerin metrekaresi ise ortalama 4 bin - 5 bin lira seviyesinde. Bu rakamlar geçen yıllara oranla çok yüksek. Örneğin, birkaç yıl öncesine kadar metrekaresi 4 bin lira olan evi bin 500-2 bin liraya almak mümkündü.

METRO GELDİ SANCAKTEPE'DE FİYATLAR UÇTU

Ulaşım projelerinin geçtiği bölgelerdeki ev fiyatlarını artırdığı artık su götürmez bir gerçek.

 

Bu projelerden biri de, Sancaktepe'den geçen Üsküdar metrosu. Bölgenin yıldızını parlatan en önemli nedenlerden biri olan metro henüz hizmete girmedi.

 

Ancak daha açılmadan Sancaktepe'deki ev fiyatlarının ciddi oranlarda artmasına sebep oldu.

 

 Son yılların gözde ilçesi: Sancaktepe! 

ŞEHİR HASTANESİ GELİYOR

Sancaktepe'ye yapılacak dev şehir hastanesi, yaklaşık 3 milyon metrekarelik alanı kaplayacak. Yaklaşık 4 bin yatak kapasiteli olacak. Hastane kapsamında;Kadın Doğum, Çocuk, Kardiyoloji ve KVC, Onkoloji, Ortopedik ve Nörolojik Bilimler, Psikiyatri, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon gibi bölümler yer alacak.

 

 Son yılların gözde ilçesi: Sancaktepe! 

BÜYÜK DAİRELER İSTENİYOR

Sancaktepe'de villa ve konut projeleri var. Yanı sıra karma kullanımlı projeler de inşa ediliyor. Bölge, oturum amaçlı tercih ediliyor.Bu yüzden Sancaktepe'de daha çok büyük tipli daireler ilgi görüyor. Ayrıca bölgede şu an orta-üst ve üst gelir grubuna yönelik projeler inşa ediliyor.


 


Geri Dön