24 / 04 / 2024

SPK’dan borsayı hareketlendirecek karar

SPK’dan borsayı hareketlendirecek karar

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), SASA Polyester Sanayi AŞ’nin paya dönüştürülebilir tahvil itfası dahilinde 15,8 milyon Türk Lirası nominal değerli tahsisli sermaye artırımı başvurusunu onayladı. Tahvillerde dönüştürme fiyatı, 1 lot için 1,78 euro olarak belirlendi.



Sermaye Piyasası Kurulu haftalık bülteni yayımlandı. Kurul, bu kapsamda Birikim Varlık Yönetim AŞ'nin 500 milyon Türk Lirası, Mavi Giyim Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 5 milyar Türk Lirası, Koç Fiat Kredi Finansman AŞ'nin 450 milyon Türk Lirası, Gübre Fabrikaları TAŞ'ın 3 milyar Türk Lirası borçlanma aracı başvurusunu onayladı. 

Bunun yanı sıra kurul AG Anadolu Grubu Holding AŞ'nin 2 milyar 500 milyon Türk Lirası, Kent Finans Faktoring AŞ'nin 165 milyon Türk Lirası, Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler AŞ'nin 3 milyar lira, Tam Finans Faktoring AŞ'nin 288 milyon lira borçlanma aracı başvurusuna da onay verdi.

Kurul, Bayrak EBT Taban Sanayi ve Ticaret AŞ'ye II-17.1 sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği’nin 11/2 nci maddesine göre, istifa eden yatırımcı ilişkileri bölüm yöneticisi yerine, 30 günlük yasal süre içerisinde yatırımcı ilişkileri bölüm yöneticisi atanmaması nedeniyle idari para cezası uyguladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön