28 / 03 / 2024

Steve Jobs'tan altın değerinde 3 ders!

Steve Jobs'tan altın değerinde 3 ders!

Apple'ın kurucusu, iPhone'un mucidi, NeXT Bilgisayar'ın kurucusu ünlü girişimci Steve Jobs, hayatından altın değerinde dersler veren üç hikayeyi paylaşıyor.



İlk hikaye noktaları birleştirmekle ilgili olduğunu belirten Jobs, şunları söylüyor:

"Altı ay okuduktan sonra Reed College'ı bıraktım, 18 ay sonra bile üniversitenin etrafında takıldım. Üniversiteden tamamen ayrılmaya karar verene kadar. Neden mi bıraktım? Saf bir şekilde Stanford kadar pahalı bir üniversite seçmiştim. Annemle babamın tüm birikimleri bunun için harcanmıştı. Aylardır eğitimimin anlamını göremedim, hayatta ne yapmak istediğimi bilmiyordum, üniversitenin bunu anlamama nasıl yardımcı olacağını anlayamadım ve bu yüzden sadece para harcıyordum. Ailemin hayatları boyunca yaptığı birikimlerini harcadığım için üniversiteyi bırakmaya karar verdim.

Steve Jobs tan altın değerinde 3 ders!

İlk başta korkmuştum. her şeyin yoluna gireceğine inanıyordum. Şimdi geriye baktığımda o anki kararımın hayatım boyunca aldığım en iyi karar olduğunu anlıyorum. Üniversiteden ayrıldım, artık dersler hakkında konuşmayı bırakabilirdim. Benim için ilginç olmayan dersleri bırakıp ilginç olanları keşfetmeye başladım. Her şey o kadar romantik değildi. Bir yurt odam bile yoktu. Bu yüzden arkadaşlarımın odalarında yerlerde uyudum. 5 sentlik kola şişeleri verdim ve yiyecek aldım. Her pazar gecesi şehrin 11km ötesine yürüdüm. Böylece haftada bir kez Hare Krishna tapınağında normal yemek yiyebildim, bunu sevdim.

Steve Jobs tan altın değerinde 3 ders!

Merakım ve sezgilerimden sonra karşılaştığım şeylerin çoğu daha sonra paha biçilemez göründü. İlk başta bunların hiçbiri hayatıma faydalı görünmedi. Ancak 10 yıl sonra, ilk Mac'i geliştirirken tüm bunlar işe yaradı. Ve güzel tipografiye sahip ilk bilgisayar Mac oldu. Ayrılmasaydım, o kaligrafi kursuna asla kaydolmazdım ve bilgisayarlar elbette şimdiki gibi harika bir tipografiye sahip olmazdı. Üniversitedeyken noktaları bir araya getirmeyi beklemek imkansızdı ama 10 yıl sonra her şey çok netti. İleriye bakarak noktaları birleştiremezsiniz. Onları sadece zamanda geriye bakarken bağlayabilirsiniz Bu şekilde bağlayacağın noktalara güvenmen gerekecek. Geleceğe, karaktere, kadere, hayatına güvenmek zorunda kalacaksın. Karma vesaire ne olursa olsun bu yaklaşım beni asla yarı yolda bırakmadı ve hayatımı değiştirdi."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön