24 / 04 / 2024

Süha Güçsav: Kurdaki artış, turizmciyi sevindirdi!

Süha Güçsav: Kurdaki artış, turizmciyi sevindirdi!

Kurdaki artışın olumlu ve olumsuz yönleri olduğuna değinen Güçsav, "Kur artışı ile Türkiye'deki fiyatlar para birimi dolar ve Euro olan turistlere göre daha uygun olacak...



Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Novotel zincirinin ilk 5 yıldızlı tesisini İstanbul'un en eski ticaret merkezlerinden biri olan Karaköy'de açmaya hazırlanıyor. 


İSTANBUL Karaköy'de 5 yıldızlı otel açmak için kollan sıvayan Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) CEO'su Süha Güçsav, kurdaki yükselişin turizmi olumlu etkileyeceğini kaydetti. Otel fiyatlarının yüzde 20-30 civarında ucuzladığını belirten Güçsav, bu durumun 2014 yılında Türkiye'ye gelecek turist sayısını artıracağını söyledi. 


Kurdaki artışın olumlu ve olumsuz yönleri olduğuna değinen Güçsav, "Kur artışı ile Türkiye'deki fiyatlar para birimi dolar ve Euro olan turistlere göre daha uygun olacak. Otel fiyatları şimdiden yüzde 20-30 civarında ucuzladı. Bu durum 2014 yılında gelecek turist sayısında artış meydana getirecektir. Böylece otellerdeki doluluk oranı da artacaktır." diye konuştu. 2013 yılında İstanbul'da Ibis Otel Esenyurt, İzmir'de Ibis Otel Alsancak ve Rusya'da Ibis Otel Kaliningrad'ı hizmete açtıklarını ifade eden Süha Güçsav, şirket portföyünde bulunan SUHAGUCSAV otel sayısının 13'ten 16'ya, oda sayısının da 2 bin 314'ten 2 bin 777'ye yükseldiğini belirtti. 2013 yılında 3 yeni otelini hizmete açan Akfen GYO, dört yeni otelin yatırımına daha devam ediyor. Son olarak Karaköy'de 5 yıldızlı otel açacak olan şirketin hedefi ise 2 yılda işletmeye açık otel sayısını 20'ye, oda sayısını da 3 bin 641'e yükseltmek. 2014 yılı iş hedeflerini paylaşan Akfen GYO Yönetim Kurulu Başkanı Süha Güçsav, otel kira gelirlerinin 2012 yılının aynı dönemine göre yüzde 31 artarak 41 milyon TL olduğunu, şirketin net aktif değerinin ise 950 milyon TL olarak gerçekleştiğini kaydetti. Anadolu'nun çeşitli kentlerinde şehir oteli potansiyelinin artmasıyla 3 ve 4 yıldızlı otel projelerine ağırlık verildiğini söyleyen Güçsav, buna karşın İstanbul'un, gayrimenkul yatırımlarında olduğu gibi turizm potansiyeliyle de çekim merkezi olmaya devam ettiğini ve şirketlerinin İstanbul'daki yatırımlarına devam edeceğini dile getirdi. 


Zaman Gazetesi 


Geri Dön