26 / 04 / 2024

Sultanbeyli'nin tapu sorunu tarihe karıştı!

Sultanbeyli'nin tapu sorunu tarihe karıştı!

Sultanbeyli Kent Meydanı'nda gerçekleştirilen mitingde konuşan Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, ilçenin tapu sorununun tarihe karıştığını söyledi.



 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanbeyli Kent Meydanı'nda gerçekleştirilen mitingde halka hitap etti.

Sultanbeyli Belediyesi'nde yer alan habere göre, Sultanbeyli'nin 24 Haziran seçimlerinde kendisine yüzde 69 gibi rekor bir oy oranıyla sahip çıktığını dile getiren Erdoğan, ilçeyle aralarında bulunan gönül bağının yeni olmadığını, çok eskilere dayandığını belirtti. Erdoğan, Sultanbeyli'yi bu binaların hiç olmadığı zamandan bildiğini, İstanbul'a Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olduğunda ve ardından seçildiğinde birilerinin nasıl kendilerini istiskal etmek için her şeyi yapıyorsa, daha fazlasının Sultanbeyli'ye uygulandığını söyledi.

Sultanbeyli nin tapu sorunu tarihe karıştı!

Televizyon kameralarıyla, gazete manşetleriyle Sultanbeyli'nin sürekli taciz edildiğini dile getiren Erdoğan, bundan bir asır önce Sultanbeyli'nin nasıl bir yer haline getirilmek istendiğini bilmeyenlere bu durumun garip gelebileceğini, geçmişte farklı projelerin uygulanmak istendiği bu bölgeye özellikle 1985 sonrası Anadolu'nun dört bir yanından gelenlerin göç edip yerleşmesinin acısının burada yaşayanlardan çıkarılmak istendiğini söyledi. Fakat Sultanbeyli halkının yaşadığı tüm sıkıntılara ve ihmallere rağmen bunların hiçbirine eyvallah etmediğini, hep dik durduğunu söyleyen Erdoğan, "Bu ilçenin kahraman evlatları hep inancının, ezanının, bayrağının yanında durarak tüm dünyaya mesajını vermiştir. Sultanbeyli 35 yılda neredeyse 100 kat büyümüş bir ilçemizdir. Bugün 330 bini bulan nüfusuyla pek çok şehrimizden daha büyük olan Sultanbeyli, aynı zamanda Anadolu'nun bir özeti gibidir. İnşallah pazar günü Sultanbeyli ortaya koyacağı güçlü iradeyle tüm Türkiye'ye, tüm dünyaya bir kez daha mesajını verecektir." dedi.

 

"Ayasofya'yı tekrar müzeden isim olarak camiye çevireceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şu şekilde devam etti: "İşte 16 bin 500 kilometre öteden birileri Ayasofya'yı ele almak istiyor. Çok sabrettik ama geçenlerde açıkladım. Ayasofya'yı kısa zaman önce biliyorsunuz camiden müzeye çevirmişlerdi. Şimdi biz de inşallah seçimden sonra tekrar müzeden isim olarak camiye çevireceğiz ve bazı planlarımız var. Bu planları da uygulamaya koyacağız. Onlar Mescid-i Aksa ile uğraşa dursunlar, bilsinler ki Mescid-i Aksa Müslümanların ve Hristiyanların ortak bir mabedidir. Ayasofya'da da bizler bu adımı atacağız. Erdoğan'ın ağzından laf bir kere çıkar. Onun için Golan Tepeleri, Kudüs bunlar üzerinde plan yapanlar, bilsinler ki o planların üzerinde bir başka plan var. O da 'O hesapların üstündeki hesap galip gelecektir.' Endülüs'te ne yazıyor? 'Galip olan ancak Allah'tır' bu yolu böyle yürüyeceğiz." 

Mitingde konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, "Sözlerimin hemen başında ilçemize teşrifleriyle bizi onurlandıran gönül coğrafyamızın lideri, mazlumların son umudu Sayın Cumhurbaşkanımıza hoşgeldiniz diyor; 31 Mart mahalli idareler seçimlerinin ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. 2009 yılından bu yana on sene boyunca sizlerle birlikte aynı yoldan geçerek, aynı sudan içerek, aynı şarkıları söyleyip, gönül dünyamızda ve dualarımızda ellerimizi semaya hep birlikte ortak dualarımız için açarak bugünlere geldik.” dedi.

“İstanbul benim aşkım, Sultanbeyli benim sevdam” diyerek çıktıkları bu yolculukta samimiyeti, gayreti ve tevazuyu elden bırakmadan her şeyden önce gönüllere dokunabilmek için mücadele ettiklerini dile getiren Başkan Keskin, “Rotamız Sayın Cumhurbaşkanımızın 1994 yılında çıkmış olduğu o kutlu yolculuk oldu. Şimdikiyle kıyas dahi edilemeyecek, kaderine terkedilen, sürekli ötekileştirilen Sultanbeyli gerçekleştirilen yatırımlar ve projelerle İstanbul’a yakışır, Türkiye’nin diğer yerleşim bölgeleriyle yarışan bir ilçe haline geldi. İstanbul’u istanbul yaparak onu hak ettiği medeniyet şehrine tekrar getiren Sayın Cumhurbaşkanımızın destekleri, sizlerin dualarıyla bugün Sultanbeyli adına belki de hayal olabilecek yatırım ve projeleri hayata geçirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Allah yolumuzu açık etsin, gayretimizi artırsın, desteklerinizi eksik etmesin. Son on sene boyunca önümüze çıkan tüm engelleri Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğiyle, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Binali Yıldırım’ın üstün gayretleriyle ve sizlerin desteğiyle aşarak müreffeh ve saygın bir Sultanbeyli için yeni bir dönemin kapısını aralamaya çok yakınız. Özellikle bu süreçte bize güvenen, inanan hemşerilerimizin bu itimadını boşa çıkarmamak boynumuzun borcu olacaktır.” şeklinde konuştu. Belediye işi gönül işi diyerek Sultanbeyli’yi yeni ufuklara taşıma gayretinde olduklarını vurgulayan Başkan Keskin, Son on sene bize gösterdi ki olamaz denileni olur hale getirmenin vermiş olduğu motivasyonla sizlerden alacağımız güç ve destekle, hayata geçirmeyi planladığımız tüm projelerimizi önümüzdeki beş senede gerçekleştireceğimizi düşünüyoruz. Bugüne kadar hiçbir ilçe ve vilayette rastlamadığımız meclisimizden çıkan iki özel kanunla Sultanbeyli’nin tapu sorunu tarihe karıştı. Son olarak 2018 yılının mayıs ayında çıkan özel kanunla birlikte hisseli parsellerin tapuları belediyemize devroldu. Bu vesileyle Sultanbeyli’nin mülkiyet problemini çözmek adına desteklerini bir an olsun bile esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Meclis Eski Başkanımız, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Binali Yıldırım’a, ilgili bakanlarımız ve milletvekillerimize, bürokratlarımıza teşekkürü bir borç biliyorum. İlçemize özel olarak çıkarılan bu kanunla birlikte biz de kadastro çalışmalarını tamamladığımız parsellerin tapularını sizlere veriyoruz.” diye konuştu.


Geri Dön