19 / 04 / 2024

Sulukuleliler kura çekimiyle konutlarına kavuştu!

 Sulukuleliler kura çekimiyle konutlarına kavuştu!

Fatih'te 'Sulukule Yenileme Alanı' kapsamında Fatih Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle üretilen 575 konut ve 56 ticaret biriminin hak sahiplerine devri için dün kura çekimi gerçekleşti




Hatice Sultan ve Neslişah mahalleleri mülk sahipleri için Fatih Spor Kompleksi'nde düzenlenen kura çekilişine İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de katıldı. Mutlu ve Demir, ilk kurayı da birlikte çekti. Kura çekiminde konuşan Vali Mutlu, bir rüyanın, özlemin gerçekleştiğini ifade ederek 'Dünyada mekan, ahirette iman. Bu güzel sözün hepimizin gönlünde çok özel bir yeri var. Mekanlar, içinde yaşayan insanların hatıralarıyla güzelleşir, zenginleşir' dedi. Mutlu, projenin bir kentsel yenileme, konut projesi olduğunu belirterek 'İstanbul'u kucaklayan, insanı merkeze alan yeni projelerle kentte yaşayanların yüzünü güldürmeye devam edeceğiz. Sulukule iyi bir proje oldu. Herkese hayırlı olsun' dedi.


MAHKEME KARARIYLE BİR İLGİSİ YOK


Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ise kuranın, konuşmasında geçtiğimiz günlerde İstanbul 4. İdare Mahkemesi'nin Sulukule için aldığı durdurma kararıyla bir ilgisi olmadığını ifade ederek 'Kura çekimimiz aylar öncesinden başlayan bir süreç' diye konuştu.

Yeni Şafak


Geri Dön