26 / 04 / 2024

SunExpress Mea Villa ile işbirliği yapıp ev kiralayacak!

SunExpress Mea Villa ile işbirliği yapıp ev kiralayacak!

Havayolu şirketi Sunexpress, internet üzerinden sadece bir havayolu şirketi değil, bir turizm şirketi gibi hizmet alanını zenginleştiriyor...



Türkiye’nin önde gelen havayolu şirketi Sunexpress, internet sitesi üzerinden verdiği hizmetleri çeşitlendiriyor. Sadece bir havayolu şirketi değil, bir turizm şirketi gibi hizmet alanını zenginleştiren Sunexpress, internet sitesi üzerinden otel rezervasyonu yapma, havaalanı servisi satın alabilme, araç kiralama, tur satın alabilme ve yolcuların gidecekleri yerdeki aktivitelerini organize edebilecekleri hizmetleri de sunuyor. Bu hizmetleri verirken alanında güçlü uluslararası şirketlerle işbirlikleri kuran Sunexpress son olarak Almanya merkezli villa kiralama şirketi Mea Villa ile işbirliği yaparak, otelde konaklamak istemeyen müşterilerine Avrupa ve birçok ülkede  villa kiralama hizmeti sunmaya başladı. 


Villada tatil tercihi tüm dünya genelinde artan otel kapasite ve iyileşen standartlara rağmen önemini ve pazar payını sürekli artırıyor. Avrupalı her 4 kişiden birinin tatil biçimi olarak villa tatilini tercih ediyor.  Villada ya da şehir rezidanslarında tatil oranı bir çok ülkede yüzde 30’ların üzerinde.


Türkiye genelinde ise uzun dönemli sezonluk kiralama şeklinde yıllardır var olan bu tatil biçimi zamanla Avrupa’daki örnekleri gibi günlük ve haftalık olarak da kısa dönemler içinde kiralanmaya başlandı.  


Mea Villa’nın kiralık villa yada değişik özelliklerdeki konut portföyünde Avrupa’da 25 bin 506 farklı seçenek var. Fransa’dan 4 bin 486, İtalya’dan 3 bin 77, İsviçre’den 3 bin 609, İspanya’dan 3 bin  528 ve  Finlandiya’dan 2 bin 50 otel dışı konaklama seçeneği yer alırken, Türkiye’den de 280 kiralık villa ya da benzeri konaklama seçeneği yer aldı. Sunulan seçenekler arasında çok özel balayı villaları, özel havuzlu villalar ve havuzu korunaklı villalar yer alıyor. Sunulan seçenekler arasında 600 TL ile 8 bin TL arasında değişen fiyat aralıklarında villa kiralamak mümkün.


Araç kiralama hizmeti de veriyor


SunExpress’in partneri olarak Avis, Almanca konuşulan ülkelerdeki en büyük kiralık araç aracısı driveFTI ile işbirliği yapıyor. Türkiye ve yurtdışındaki turlar için se değişik tur şirketleri ile işbirliği içinde hizmet veriyor.


Yeni hizmetleri ile ilgili bilgi veren SunExpress Kurumsal İlişkiler ve Halkla İlişkiler Müdürü Serdar Alyamaç, SunExpress’in en önemli uzmanlık alanının turizm olduğunu ve uzmanı oldukları bu alanda daha geniş hizmet vermeyi amaçladıklarını belirterek, "Şirket olarak, bu bakış açısıyla, geçen yıl aldığımız bir karar ile en önemli satış kanalımız olan interneti klasik bilet satışının dışına çıkarma karar aldık. Bu çerçevede uzmanı olduğumuz alana dair, yani turizm içerikli diğer ürünleri de yolcularımızın dikkatine sunmaya başladık" dedi.


Mea Villa ile hayata geçirdiler


Alyamaç, SunExpress yolcularının artık sunexpress.com üzerinden gidecekleri yerde otellerini de ayarlayabildiklerini, havaalanı servisi satın alabildiklerini, araç kiralayıp tur satın alabildiklerini, ayrıca gidecekleri yerdeki aktivitelerini de organize edebildiklerini belirterek, "Tabi bu hizmetler direk SunExpress üzerinden verilmiyor, bu alanlarda uzman şirketlerle işbirliği yapıyoruz. Bunun en son örneğini Almanya’da ve Türkiye’de hizmet veren Mea Villa ile hayata geçirdik. Bu işbirliği çerçevesinde, otelde kalmak istemeyen, daha bağımsız hareket etmek isteyen misafirlerimize istedikleri çerçevede hareket etme şansı sunuyoruz. Bu işbirliği ile hem Türkiye’nin herhangi bir yerinde, hem de ağırlıklı olarak Almanya olmak üzere Avrupa’nın herhangi bir yerinde haftalık, 15 günlük, ya da aylık ev kiralayabilme imkanı sunuyoruz" diye konuştu. 


Sedat Alp / Dünya Gazetesi


Geri Dön