25 / 04 / 2024

Sur Yapı yükselişini hızla sürdürüyor!

Sur Yapı yükselişini hızla sürdürüyor!

Kredi derecelendirme kuruluşu JCR-Eurasia Rating, gayrimenkul söktörünün öncü firmaları arasında yer alan Sur Yapı ve Sur Enerji’nin Uzun Vadeli Ulusal Notu’nu A-’ye yükseltti.



Kredi derecelendirme kuruluşu JCR-Eurasia Rating, Türkiye’de gayrimenkul sektöründe faliyet gösteren Sur Yapı’nın ve yenilenebilir enerji alanında yatırımlarını sürdüren Sur Enerji’nin Uzun Vadeli Ulusal Notu’nu A-’ye yükseltti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Türkiye’nin özel sektördeki en büyük firmaları arasında gösterilen Sur Yapı, yükselişini hızla sürdürüyor. Firma, hem gayrimenkul hem de enerji sektöründe gerçekleştirdiği yatırımlarla adından söz ettiriyor.

Sur Yapı inşaat sektörünün öncü kuruluşlarından

JCR-Eurasia Rating’in Sur Yapı ve Sur Enerji’yi ulusal ve uluslararası düzeyde yatırım yapılabilir kategorisinde yaptığı açıklama şu şekilde: "Gayrimenkul geliştirme, taahhüt ve enerji alanında faaliyet gösteren Sur Yapı Grubu, 25 yılı aşan faaliyet geçmişiyle Sur Yapı markası altında proje aşamasından başlayarak geliştirme, mimari, yapım üretim dahil anahtar teslimi yüksek kalitede iş yaparak inşaat sektöründe öncü kuruluşlardan biri haline gelmiştir." 

Son zamanlarda markalı konut projelerinin yanında ofis ve alışveriş merkezi alanında projeler geliştiren Sur Yapı'nın marka imajını güçlendirdiği ve AVM segmentinde önemli sayılabilecek bir dereceye ulaştığı belirtildi.

Gayrimenkul sektöründe hızlı büyüme

Sur Yapı’nın varlık büyüklüğü açısından gayrimenkul sektörünün üzerinde büyüme gösterdiği belirten açıklamada, “Firmanın Antalya kentsel dönüşüm projesi başta olmak üzere devam eden nakit akımı yaratma kapasitesi, ağırlıklı olarak talep artışının devam ettiği lokasyonlarda konumlanan projeleri, güçlü marka imajı, yabancı para cinsinden kira geliri üretmeye başlayan alışveriş merkezleri ve geniş skaladaki fiyat seçenekleriyle farklı gelir gruplarına hitap eden projelerle zenginleştirilen ve çeşitlendirilen aktif portföyü ve yılsonunda artması planlanan ödenmiş sermayesi Uzun Vadeli Ulusal Notu’nun A- olarak bir kademe yukarı yönlü revize edilmesinin dayanak noktalarını oluşturmuştur. Şirketin Desteklenme Notu JCR-Eurasia Rating notasyonu içerisinde (2) olarak belirlenmiş olup, yeterli seviyeyi işaret etmektedir. Öte yandan aktif büyüklüğü, öz kaynak seviyesi, büyüme oranları, kârlılık oranları, aktif kalitesi, pazar çeşitliliği, güçlü marka algısı ile sektördeki ayrıcalıklı konumu, örgütsel gelişimi ve devam eden proje büyüklükleri dikkate alındığında, piyasadaki etkinliğini koruması ve makroekonomik seviyenin mevcut haliyle devam etmesi durumunda üstlendiği yükümlülükleri yönetebilecek altyapıya ulaştığı düşünülmektedir. Firma, tamamlanan iş ve alışveriş merkezlerinden elde edilecek uzun vadeli kira sözleşmeleriyle desteklenen yabancı para kira gelirleri ve yenilenebilir enerji satışından kaynaklı yabancı para satış gelirleriyle nakit döviz girişi sağlamaktadır” ifadeleri yer aldı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından 2009'da bağımsız denetleme kuruluşu olarak yetkilendirilen JCR'nin yaptığı değerlendirmede,  “Sur Yapı son dönemde markalı konut projelerinin yanında ofis ve alışveriş merkezi alanında projeler geliştirerek marka imajını güçlendirmiş, enerji sektöründeki faaliyetleriyle de büyüme sağlamıştır” denildi. 


Geri Dön