28 / 03 / 2024

Suzan Sabancı villasını Fatih Karamancı'ya sattı

Suzan Sabancı villasını Fatih Karamancı'ya sattı

Nisan ayında 58 milyon TL ödeyerek Boğaz'da bir yalı satın alan Suzan Sabancı Dinçer Vaniköy'deki villasını 7 milyon TL'ye Orta Anadolu'nun sahibi Fatih Karamancı'ya devretti



Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, Vaniköy'de bulunan Andiçen Villaları sitesinin en tepesindeki, adeta bir kaleyi andıran lüks villasını Orta Anadolu Ticaret Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Karamancı'ya sattı. Geçtiğimiz hafta satılan villa için Karamancı'nın 7 milyon TL ödediği öğrenildi. Villa için 12 milyon TL değer biçiliyordu. Vaniköy'de Adile Sultan Sarayı yanında bulunan Andiçen Villaları'nda sadece 14 adet özel villa bulunuyor. Konumuna göre fiyatları değişen villalarda Suzan Sabancı Dinçer'e ait olan villa ise konum itibariyle en tepede ve en geniş boğaz manzarasına sahip villa olduğu biliniyor. Sabancı'ya ait villanın 7 oda, 1 salon, 4 banyo ve 900 metrekare kullanım alanına sahip olduğu aynı zamanda kendine ait bir havuz ve garajı da bulunduğu öğrenildi. Karamancı, satış işlemiyle ilgili bir yorum yapmak istemediğini bildirdi.

ISO 500'DE 157'NCİ
Sabancı'dan villayı satın alan işadamı Fatih Karamancı Kayseri merkezli Karamancı Holding'in sahibi Demir Sabancı'nın oğlu. Karamancı, Holding bünyesindeki Orta Anadolu Ticaret'in Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda holding bünyesindeki Superlit Boru şirketinin de başında bulunuyor. Merkezi Kayseri'de bulunan Orta Anadolu Ticaret, Levi's, Tommy, Diesel, G-Star, Replay, J Brand, Miss Sixty, GAP, Mavi, D Squared, Paige gibi dünyaca ünlü markalara üretim ve ihracat yapıyor. Orta Anadolu Ticaret İstanbul Sanayi Odası tarafından en büyük 500 sanayi kuruluşunun belirlendiği ISO 500 listesine bu yıl 319 milyon TL'lik net satış rakamıyla 157'nci sıradan girmişti.

YALIYA 58 MİLYON TL VERMİŞTİ
Bu arada villasını satan Suzan Sabancı Dinçer ve eşi Haluk Dinçer, Nisan ayında 58 milyon TL'ye Boğaz'da bir yalı satın almıştı. Suzan Sabancı Dinçer'in eşi Haluk Dinçer, ihalenin ardından yaptığı açıklamada yalıyı aileleri için aldıklarını söylemişti.

KALE GİBİ VİLLA EN GÜZEL BOĞAZ MANZARASINA SAHİP
Vaniköy'de Adile Sultan Sarayı yanında konumlanan Andiçen Villaları, Boğaz'a nazır 14 adet özel villadan oluşuyor. En büyüğü 900 metrekare kullanım alanına sahip olan villalar, hâkim Boğaz manzarası yanında kendine ait havuz ve otoparka da sahip.

YORUM YAPMADI
İşadamı Fatih Karamancı, geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirildiği öğrenen satışla ilgili yorum yapmak istemediğini söyledi.
Dilek Taş/Sabah


Geri Dön