20 / 04 / 2024

Tahincioğlu 2014'te 5 yeni projeye start verecek!

Tahincioğlu 2014'te 5 yeni projeye start verecek!

2014 yılında 5 farklı lokasyonda yeni proje geliştireceklerini belirten Tahincioğlu Gayrimenkul Genel Müdür Yardımcısı Soner Akpınar, TOKİ ve Emlak Konut ihaleleri ile gelebilecek tüm fırsatları da değerlendirmeye devam edeceklerini söyledi...



Tahincoğlu Gayrimenkul 2014 yılında 5 yeni proje hayata geçirmeye hazırlanıyor. Farklı lokasyonlarda konumlanacak 5 proje hakkında bilgi veren Tahincioğlu Gayrimenkul Genel Müdür Yardımcısı Soner Akpınar, yeni projelerinin Levent, Ataşehir, Seyrantepe, Çengelköy ve Bomonti bölgelerinde olacağını söyledi. 


Nidakule Levent 2014 ikinci çeyrekte satışta

Nidakule markasını Anadolu Yakası’ndan Avrupa’ya taşıyacak olan Nidakule Levent  projesine 2014’ün ikinci çeyreğinden sonra başlamaya planladıklarını vurgulayan Akpınar, “

Ataşehir’de geliştirdiğimiz ofis projelerimiz var. Bunların bir kısmını 2014 yılının ilk çeyreğinde satışa çıkarmayı planlıyoruz. Nidakule markasını Anadolu yakasından Avrupa’ya taşıyacak proje olan Nidakule Levent projemize 2014 yılının ikinci çeyreğinde başlamayı planlıyoruz. Farklı mimarı yapısı ve çözümleriyle Nidakule Levent bittiğinde yaklaşık 25 bin metrekare kiralanabilir alana sahip olacak. Yine Avrupa Yakası’nda gelişmekte olan Seyrantepe bölgesinde Nidapark Seyrantepe isimli mimarisiyle farklılık yaratacak bir konut projemizi 2014 yılının son çeyreğinde satışa çıkarmayı hedefliyoruz.  


Çengelköy ve Bomonti’ye de proje

Anadolu Yakası’nın manzara ve yaşam biçimiyle en özel bölgelerinden biri olan Çengelköy’de de tasarladıkları bir proje olduğuna dikkat çeken Akpınar Çengelköy’ün yanı sıra Bomonti’de de geliştirme çalışmalarının devam ettiği bir projeleri olduğunu açıkladı.  


TOKİ gelecek tüm fırsatları değerlendirmeye devam

Şu anda belirli olan projelerin yanı sıra özellikle  TOKİ  ve Emlak Konut ihaleleri ile gelebilecek tüm fırsatları değerlendirmeye devam edeceklerinin altını çizen Akpınar, çizgimize uyduğunu düşündüğümüz fırsatlara açığız dedi. 


Dışarıdan para girişi hızlanacak

Türkiye’nin kredi notunun gecikmeli dahi olsa artmasının ve son dönemde gerçekleştirilen çeşitli yasal düzenlemelerin gayrimenkul sektörünün de gelişmesine olumlu etki ettiğine dikkat çeken Akpınar, “Not artışları ve özellikle son dönemde gerçekleştirilen çeşitli yasal düzenlemeler sayesinde gayrimenkul sektöründe ilerleyen dönemlerde dışardan para girişini hızlanacak ve yatırımların, dolayısıyla da istihdamın artmasına sebep olacaktır” dedi. 


Merkeze dönüş

Kentsel dönüşümün itici gücünün gayrimenkul ve inşaat sektörünü canlı tutacağını belirten Akpınar, “Özellikle İstanbul’un oturum alanlarının son 10 yıl içerisinde genişlemesi ve il sınırlarına ulaşması ile birlikte daha fazla yayılacak alan kalmadı. Bu sebeple önümüzdeki 10 yıl boyunca şehir merkezinden uzaklaşmaktansa merkez ve çevresinde yer alan eski ve kötü yapılaşmaya odaklanılarak günümüz standartlarına uygun sürdürülebilir ve yeşili önemseyen yapıların üretilmesi artacaktır. Bu noktada kentsel dönüşüm önümüzdeki 10 yıla damgasını vuracak. Kentsel dönüşüm yasasının kaynak yaratmaktan daha önemli olarak deprem bölgesindeki ve eski yöntemlerle inşa edilmiş yapıların yenilenmesine bir çözüm olarak üretildiğini unutmamak ve bu sebeple bir an önce harekete geçmek gerektiğini hatırlatmak isterim” diye konuştu.


Kısa vadeli kazanç yaratmak isteyen firmalar azalacak

Önümüzdeki dönemde yeni yasal düzenlemeler ve piyasa şartlarının da zorlaması ile sektördeki geliştirici ve inşaatçı firmalarının sayılarının azalacağını ifade eden Akpınar, “Kentsel dönüşümün yanı sıra önümüzdeki 10 yılda sektör oyuncularının büyük çoğunluğunu daha güçlü ve uzun vadeli düşünen kurumsal yapılar tarafından oluşturulacağını öngörmekteyim. Şu anda birçok şirket kısa vadeli kazanç yaratma amacıyla uzmanlaşmış oldukları kendi sektörlerinin haricinde ek iş olarak gayrimenkul sektöründe yer alıyor. Önümüzdeki dönemde yeni yasal düzenlemeler ve piyasa şartlarının da zorlaması ile birlikte sektördeki geliştirici ve inşaatçı firmaların sayılarının azalacağını ve işi sürdüren kurumların daha güçlü ve tecrübeli firmalardan oluşacağını düşünüyorum” diye konuştu. 


Yabancı ilgisi artacak

2014 yılında yabancı yatırımcıların kurumsal ve bireysel ölçekte gayrimenkul sektörüne çok daha fazla ilgi göstereceği öngörüsünde bulunan Akpınar, “Mütekabiliyet düzenlemesinden sonra ivme birdenbire yükseldi ve Türkiye yabancı yatırımcıların gözünde büyük bir ivme kazandı. Bu yasa ile beraber 2014 yılında yabancı yatırımcıların kurumsal ve bireysel ölçekte gayrimenkul sektörüne çok daha fazla ilgi göstereceğine inanıyoruz” şeklinde konuştu. 


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön