25 / 04 / 2024

Tahliye taahhüdü ne demektir?

Tahliye taahhüdü ne demektir?

Tahliye taahhüdü ne demektir? Tahliye taahhüdü hangi durumlarda geçerli hangi durumlarda geçersizdir? Kaç gün içinde mülk sahibi kiracıya dava açılabilir? sorularının cevapları haberimizin içinde yer alıyor..



Tahliye taahüdü ne demektir? Tahliye taahhüdü, kiracının, kiraladığı mülkü belirli bir tarihte şartsız olarak tahliye edeceğini bildirdiği belgedir. Hukuk sistemimiz bu belgeyle kiralayan kişinin haklarını güvence altına alıyor. Buna göre eğer kiracı kiraladığı mülkü tahliye taahhüdünde belirtilen tarihte tahliye etmediği takdirde, kiralayan mülkü üzerinde icra takibi yapabilir ve kiracıya karşı dava açabilir.


 6570 sayılı kanun a göre kira sözleşmesi yapıldıktan sonra verilen tahliye taahhütleri geçerlidir. Tahliye taahhüdünde belirtilen tarihte kiraladığı mülkü tahliye etmeyen kiracıya karşı  o tarihten itibaren geçen 30 gün içerisinde dava açılabilir. 


Kira sözleşmesi nin tarihinden daha eski tahliye taahhütleri geçersizdir. Zira bu sözleşmeler kiralayabilmek için baskı altında verilmiş sayılmakta ve geçersiz sayılmaktadır. Bu yüzden tahliye taahüdü kira sözleşmesinden sonraki tarihli olmalıdır.


Son olarak kiracıya dava açılabilmesi veya icra takibi yapılabilmesi için taahhüt tarihinden önceki 30 gün içerisinde kiracıya ihtar çekilmiş olmalıdır.




Tahliye taahhüdü nedir?

Kiracı tahliye taahhütnamesi!

Kiracı tahliyesi nasıl yapılır?

Tahliye taahütnamesi nedir?



Tuğçe ERSOY/Emlakkulisi.com 


Geri Dön