25 / 04 / 2024

Tahsin Bakırtaş "Sakın satmayın" dedi, dolar için tarih verdi

Tahsin Bakırtaş

Ekonomist Prof. Dr. Tahsin Bakırtaş, elinde döviz bulunduranları satmamaları konusunda uyardı ve doların yükselişe geçeceği tarihi açıkladı.



"%40 civarında bir zam yapılması gerekiyor. Bu bir lütuf değil. Çünkü geçen hafta da söyledim Ecevit’in ortaya koymuş olduğu bir yasa gereği bize bu ödeniyor. Hükümet de bir seçim ekonomisi uygulamaya başladı. Bunun için asgari ücreti artırması gerekiyor. 

Ancak burada başka bir sorun var. Yüksek enflasyonda asgari ücreti artırmamız direkt fiyatlara yansımaz. Enflasyonun düşük olduğunu ekonominin aktörleri kendilerine uyarlar. Ama yüksek enflasyonda asgari ücret gibi politikalar bir şeyi size gösterir; enflasyonun yüzde kaç olduğudur. Yüzde 40 zam yaparsanız asgari ücrete bu 6 aylık bir zamdır, bu da enflasyonun yüzde 80-85 olduğu anlamına gelir. Devletin rakamıyla, TÜİK rakamlarıyla konuşuyorum. Benim enflasyonumuzu sorarsanız benim enflasyonum yüzde 150’nin üzerinde."

Tahsin Bakırtaş "Sakın satmayın" dedi, dolar için tarih verdi

Editörün Notu: Bu haber 28 Haziran 2022, saat 22.01'de yazıldı. An itibariyle dolar kuru 16 lira 63 kuruş, euro 17 lira 51 kuruş, altının gramı ise 974 lira 13 kuruş değerindedir.

Selçuk Geçer dolarda tehlike çanları için tarih verdi

Asgari ücrette 2. zamda detaylar belli oldu! İşte yeni zam oranları!

Ekonomist Prof. Dr. Aziz Çelik asgari ücret için rakam verdi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön