25 / 04 / 2024

Taksim Camisi yıl sonunda tamamlanacak!

Taksim Camisi yıl sonunda tamamlanacak!

Taksim Meydanı'nda 17 Şubat 2017 tarihinde yapımına başlanılan Taksim Camisi yıl sonunda tamamlanıyor. Caminin genel inşaatının yüzde 60’ı ve dış cephe işlerinin yüzde 95'i tamamlandı.



Taksim Meydanı'nda 17 Şubat  2017 tarihinde yapımına başlanılan Taksim Camisi 2020 yılının sonunda tamamlanıyor.

Anadolu Ajansı’ndan Hikmet Faruk Başer’in haberine göre;  Mimarlar Şefik Birkiye ile Selim Dalaman tarafından tasarlanan, 2 bin 482 metrekare inşaat alanına sahip caminin yapımı sürüyor.

Kaba inşaatı tamamlanan camide mermer kaplama işlemlerinde sona gelindi. 61 metre yüksekliğindeki 2 minarenin taş kaplama işleri tamamlandı ve yakın zamanda minarelerde yer alan iskeleler kaldırılacak.

Caminin alt katlarında dekorasyon işleri sürüyor. Caminin pencereleri ise takılmaya başlandı.

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında belediye olarak caminin yapım aşamasını yakından takip ettiklerini aktardı.

Taksim Camisi yıl sonunda tamamlanacak!


Mevsim şartlarının çalışmaları kısmen de olsa etkilediğini vurgulayan Başkan Yıldız; "Caminin genel inşaatının yüzde 60'ı tamamlandı. Yıl sonunda caminin inşaatı tamamlanacak ve ibadete hazır hale gelecek” şeklinde konuştu.

Başkan Yıldız, caminin dış cephe işlerinin de devam ettiğini aktararak, şu açıklamalarda bulundu:

"Minarelerin kaplamasında son aşamaya gelindi ve 10 gün sonra iskele kalkacak. Şu anda cam çerçeveler takılmaya başlandı. Dış cephe işlerinin yüzde 95'i tamamlandı. Mayıs ayında iç işlere geçilecek. Bir yandan da alt katlarda çalışmalar sürüyor. İç işçilik çalışmalarına devam ediliyor. Cami kendini bayağı göstermiş durumda. Estetik katkısı önemsenerek işçiler titiz çalışıyor."

İki eser Beyoğlu'nun tarihi zenginliğine değer katacak

Beyoğlu'nun tarihi bir derinliğinin olduğunu belirten Başkan Yıldız; "Taksim Meydanı'nda bir yandan cami, bir yandan Atatürk Kültür Merkezi (AKM) yükseliyor. Bu iki eser Beyoğlu'nun tarihi zenginliğine değer katacak. Cumhurbaşkanımız ve kültür bakanımız da eserlerin yapımını yakından takip ediyor" dedi.

Taksim Cami'nin inşaatı bitiyor!

Taksim Camisi inşaatı tamamlanmak üzere!

Taksim Cami'nin kaba inşaatı tamamlandı!


Geri Dön