20 / 04 / 2024

Taksim Cami'nin kaba inşaatı tamamlandı!

Taksim Cami'nin kaba inşaatı tamamlandı!

Taksim’de 1,5 yıl önce yapımına başlanılan caminin kaba inşaatı tamamlandı. Temeli 17 Şubat 2017’de atılan caminin ince işçiliği başladı.



Taksim’de temeli 17 Şubat 2017’de atılan caminin inşaatı bitti. Mimarlar Şefik Birkiye ile Selim Dalaman imzası taşıyan caminin alt katlarında bulunan otopark, sergi alanı ve konferans salonundaki çalışmalar tamamlandı. 1,5 yıl önce yapımına başlanılan caminin ince işçilik çalışmaları başlıyor.

Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan habere göre, caminin 61 metre yüksekliğindeki 2 minare inşa edildi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, cami inşaatıyla ilgili açıklamalarda bulundu. 1,5 yıl önce yapımına başlanıldığını hatırlatan Demircan, yeni aşamaya geçtiklerini söyledi. Demircan, ‘’Artık camide kazık ve hafriyat çalışması bitti. Taksim’e yapılan caminin kaba inşaat tamamlandı. Bundan sonra ince işçilik ile süsleme işlemine geçilerek caminin hazır hale gelmesi için son adımlar atılacak’ ifadelerini kullandı.

 

Taksim Cami nin kaba inşaatı tamamlandı!

 

İnce işçilikte titizlikle çalışacağını vurgulayan Demircan, ‘’Caminin içindeki işlemler hızlı şekilde yapılmıştı. Camide kullanılacak asıl alan, sanat merkezi, konferans salonu ve otopark katlarındaki betonarme işlemi tamamlandı. Caminin iki minaresinin yapımı da bitti. Bundan sonra minarenin külahları gelecek. Camiyi iç süslemeleri ve ince işçiliğinin ardından en kısa sürede hazır hale getireceğiz’’ dedi.


Geri Dön