26 / 04 / 2024

Tapu cins tashihi harcı 2022 ne kadar?

Tapu cins tashihi harcı 2022 ne kadar?

Tapuda yapılan işlemler arasında yer alan cins tashihi gayrimenkulün cinsi yapısız iken yapılıya; yapılı iken yapısız hale dönüştürülmesi durumlarında gerçekleştiriliyor. Peki, tapu cins tashihi harcı 2022 ne kadar? İşte tüm detaylar...



Cins tashihi, tapuda kayıtlı olan varlıkların değişmesi durumunda zorunlu olarak yapılması gereken bir işlem olarak karşımıza çıkıyor. Cins tashihi yapabilmesi için Tapu Kadastro Müdürlüklerine başvurulması gerekiyor. Taşınmaz mala ait olan tapu senedi ve tapu kayıt örneği ile başvuru işlemi gerçekleştirilebiliyor. 

Cins tashihine örnek verecek olursak, sahibi olunan binanın yıktırılarak, arsa haline getirilmek istenmesi durumunda tapu sicilinde binanın niteliğinin arsa olarak gösterilmesi işlemidir. 

Ya da başka bir örnekle; arsanın üzerine bina inşa edilmek isteniyorsa bu durumda tapu kütüğünde arsanın bina olarak gösterilmesi işlemi de cins tashihi olarak açıklanıyor. 

Tapu cins tashihi harcı 2022 ne kadar?

Tapuda cins tashihi işleminin gerçekleştirilebilmesi için öncelikle olarak taşınmazın hissedar veya iştirakçilerinden birinin isteği gerekli. Bu istem ile kadastro müdürlüğünde işlemler başlatılabiliyor.

Cins tashihi işlemi için Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'ne bir dilekçe ve gerekli belgeler ile birlikte gidilmesi gerekiyor. İşlemin tamamlanması için ise harç ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki, Tapu cins tashihi harcı 2022 ne kadar?


Geri Dön