24 / 04 / 2024

Tapu harcı indirimi 2017 uzayacak mı?

Tapu harcı indirimi 2017 uzayacak mı?

Konut ve işyeri tapu devir işlemleri için ödenen tapu harcında Bakanlar Kurulu tarafından yapılan indirim, 30 Eylül'de sona eriyor. Peki, tapu harcı indirimi 2017 uzayacak mı?



Gayrimenkullerin devir işlemleri için ödenen tapu harcında Bakanlar Kurulu tarafından yapılan indirim, 30 Eylül'de sona eriyor. Bu fırsattan henüz yararlanamayan gayrimenkul alıcı ve satıcıları kampanyanın uzatılıp uzatılmayacağını merak ediyor. Peki, tapu harcı indirimi 2017 uzayacak mı?


Bilindiği üzere tapu harcının ölçüsü devir eden ve devir alan için ayrı ayrı olmak üzere devir bedeli üzerinden binde 20 olarak hesaplanıyordu. 


Bakanlar Kurulu'nun aldığı karar ile bu oran konut ve işyerleri için binde 20'den binde 15'e düştü. Ancak yalnız konut ve işyerleri kampanyaya dahil edildi. Arazi ve arsalar kampanyaya dahil edilmedi


Tapu harcı indirimi 2017 uzayacak mı?

Tapu harcı indiriminin uzatılması ile ilgili henüz bir karar verilmedi. Bu nedenle tapu harcı indirimi için son gün hala 30 Eylül.


Bu fırsattan yararlanmak isteyen kimselerin, 13 gün içerisinde tapudaki konut veya işyeri devir işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekiyor.


Geriye dönük tapu harcı indirimi 

Tapu harcında yapılan indirim, akıllara geriye dönük uygulama olup olmayacağını getiriyor. Ancak geriye dönük tapu harcı indirimi yapılmıyor.




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com






Geri Dön