19 / 03 / 2024

Tapu harcı indirimi kaç gün daha geçerli?

Tapu harcı indirimi kaç gün daha geçerli?

Bakanlar Kurulu tarafından binde 20'den binde 15'e düşürülen tapu harcı indirim kampanyası 15 Mart'ta başlamıştı. Peki, tapu harcı indirimi kaç gün daha geçerli?



Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen düzenlemeyle, tapu harcını yükseltme ve düşürme yetkisi Bakanlar Kurulu'na verilmişti. Bakanlar Kurulu bu yetkisini kullanarak Mart ayında tapu harcında değişiklik yaptı. 


Tapı harcı binde 20'den aşağı çekildi. Tapu harcı indirimi, konut ve işyerleri (kat irtifakı tesis edilmiş olanlar dahil) devir işlemleri için geçerli oldu.


Karar ile "Tapu İşlemleri" başlıklı bölümünün 20/a fıkrasında sayılan tapu işlemleri üzerinden "binde 20" nispetinde alınan tapu harcı "binde 15" olarak yeniden belirlendi.


Buna göre bundan sonra 200 bin TL'lik bir ev için ödenen 4 bin TL'lik tapu harcı, 3 bin TL olarak ödenecek. Peki, tapu harcı indirimi kaç gün daha geçerli?


Tapu harcı indirimi geçerlilik süresi

Tapu harcı indirimi 30 Eylül 2017 tarihine kadar (bu tarih dahil) uygulanacak. Buna göre tapu harcı indirimi 12 gün daha geçerli olacak. 1 Ekim 2017 tarihi itibari ile eski oranlar geçerli olacak.


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön