25 / 04 / 2024

Tapu kaydı dökümü nasıl alınır? İşte tapu parsel sorgulama detayları!

Tapu kaydı dökümü nasıl alınır? İşte tapu parsel sorgulama detayları!

Tapu kaydı dökümüne dair detaylar, tapu da işi olan kişilerce araştırılıyor. İşte tapu kadastro parsel sorgulama detayları!



TAPU KADASTRO PARSEL SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Tapu sorgulama işlemi, iki şekilde sorgulanabilir. Tapu işlemi için TKGM'yi kullanabilir ya da e-Devlet üzerinden istediğiniz işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

TKGM sitesi üzerinden parsel, pafta ve ada gibi işlemleri üç adımda kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Yapacağınız işlemler sırasıyla şöyledir; Önce Tapu ve Kadastro Müdürlüğü resmi internet sitesine girmeniz gerekir. Bu siteye girdiğiniz takdirde 11 maddeden oluşan kullanım koşullarını okuyup kabul etmeniz istenmektedir. Bu işlemi de gerçekleştirdikten hemen sonra karşınıza bir harita açılacak ve bu haritanın sol tarafında İl, ilçe, mahalle, ada ve parsel seçimlerini yapıp, sorgulama işlemini kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

DEVLET İLE TAPU KADASTRO ADA PARSEL PAFTA SORGULAMA

Tapu, parsel, pafta ve ada araştırmak için yukarıda anlattığımız gibi iki işlem çeşidi yer almaktadır. İlk olarak TKBM üzerinden, diğeri de e-Devlet internet sitesi üzerindendir. E-Devlet üzerinden işlem yapmak için de şu adımları sırası ile takip etmeniz gerekmektedir.

E-devlet ile bu işlemleri gerçekleştirme yolları şu şekildedir; E-devlet şifreniz ile öncelikle bu şifreye ihtiyacınız bulunmaktadır. E-Devlet TAKBİS sistemine giriş yaparak, arsa arazi sorgulama gibi birçok işlemi kolaylıkla yapabilirsiniz. Bunun için ise aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterli olacaktır. Daha sonra da e-devlet sistemi üzerinden http://www.turkiye.gov.tr/tapu-bilgileri-sorgulama linkine girmeniz gerekmektedir. Site açıldıktan sonra T.C. numaranız ve e-Devlet şifresi ile giriş yapın. İlk adımı tamamladıktan sonra ikinci adımdan 'Tapu bilgileri sorgulama' kısmına tıklayarak sorgulama işlemini başlatınız. Eğer tapu bilgileriniz varsa ekranda gözükecektir. Taşınmaz listesi, taşınmaz detay bilgileri, Şerh, beyan, rehin, irtifak vb. bilgiler karşınıza çıkacaktır. Eğer böyle bir durum yok ise "Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü Bilgi Sistemine geçmiş Tapu Sicil Müdürlüklerine ait kayıtlarda; T.C. Kimlik numaranız ile eşleşen herhangi bir kayıt bulunamamıştır." İbaresi ile karşı karşıya kalırsınız.

Gençlik ve Spor Bakanlığı sürekli işçi alımı! 1017 personel alınacak! İşte detaylar!

Sıfır otomobillere satış kısıtlaması geldi mi? Sıfır otomobillere satış kısıtlaması getirilecek mi?

TOKİ sosyal konut projesi detayları! Ev sahibi olmayan kalmayacak! İşte detaylar!


Geri Dön