28 / 03 / 2024

Tapu Takas uygulaması ile gayrimenkul satışındaki olumsuzluklar engellenecek!

Tapu Takas uygulaması ile gayrimenkul satışındaki olumsuzluklar engellenecek!

Web tabanlı 'TapuTakas' uygulamasıyla gayrimenkul alım satımlarında mülkiyet hakkı ve satış bedelinin el değiştirmesi sırasında yaşanan dolandırıcılık, hırsızlık gibi olumsuzluklara karşı alıcı ve satıcının haklarını korunacak.



Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile Takasbank arasında imzalanan protokolle, gayrimenkul alım satımlarında mülkiyet hakkı ve satış bedelinin el değiştirmesi sırasında yaşanan dolandırıcılık, hırsızlık gibi olumsuzluklara karşı alıcı ve satıcının haklarının korunması amacıyla Tapu Takas uygulaması geliştirildi. Web tabanlı 'TapuTakas' uygulamasıyla, gayrimenkul alışverişi sırasında el değiştirecek tutar, Takasbank nezdinde açılan özel bir hesapta bloke edilerek satış işlemi gerçekleşene kadar güvence altına alınacak. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, sistemle işlemlerin hızlı ve güvenilir olarak sağlanacağını belirterek şunları söyledi: 

'BEN DE DOLANDIRILDIM' 

"Belediye Başkanı olmadan önce gayrimenkul alıp satıyordum, benim de başıma bir dolandırıcılık geldi. Bakanlık olarak her geçen gün teknolojide bir adım ileri gidiyoruz, bu sistemle alıcı ve satıcı arasında güven ortamı sağlanacak, satış bedeli kayıt altına alınarak güvenli ortamda tutulmuş olacaktır."


Habertürk


Geri Dön