19 / 04 / 2024

Tapuda geldisi ne demek?

Tapuda geldisi ne demek?

Tapu ile ilgili kavramlar arasında "tapu geldisi" ve "tapu gittisi" yer alıyor. Peki, bu terimler ne ifade ediyor? Tapuda geldisi ne demek? Tapuda gittisi ne demek? İşte sorularınızın yanıtı...



Tapuda geldisi ne demek?

Tapu ile ilgili kavramlar arasında "tapu geldisi" ve "tapu gittisi" yer alıyor. Peki, bu terimler ne ifade ediyor? Tapuda geldisi ne demek? Tapuda gittisi ne demek?


Tapuda geldisi nedir?

Tapu geldisi; tapunun nereden geldiği, kimden intikal ettiği anlamına geliyor. 


Bir diğer ifade ile tapu geldisi; Tapu kayıtlarına göre gayrimenkulün kimden geldiğini ifade ediyor. "Gayrimenkul kimden kime gelmiştir?" sorusunun yanıtını gösteriyor.


Tapuda gittisi nedir?

Tapuda gittisi, tapu geldisinin karşıt anlamı olarak karşımıza çıkıyor. Tapuda gittisi; tapunun kimden kime gittiğini gösteriyor.


Geldileri aynı olan parsellerde düzeltme

Geldileri aynı olan parsellerde teknik hata tespiti halinde her bir parsel de, diğerinde bağımsız olarak düzeltme yapılması mümkündür.


Yüzölçüm düzeltmesinin fen klâsöründe gösterilmesi

İşleme tabi parselde yüzölçüm hatası tespit edildiği için öncelikle hata düzeltildikten sonra işleme geçiliyorsa; İşleme tabi parsel ile “gitti” parselleri arasında herhangi bir çelişkiye meydan vermemek bakımından; İşleme tabi parselde yapılan düzeltme sonucu bulunan yüzölçüm değeri fen klâsörüne yazıldıktan sonra iptal edilerek “gitti”leri gösterilmelidir.



Tapuda döner sermaye ücretleri!



Geri Dön