24 / 04 / 2024

Tapunun gerçek olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Tapunun gerçek olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Tapunun gerçek olup olmadığı nasıl anlaşılır? sorusu tapu alacak kişilerin merak ettiği soruların başında geliyor. İşte detaylar!



TAPUNUN GERÇEK OLUP OLMADIĞI NASIL ANLAŞILIR?

Tapunun gerçek olup olmadığına internet üzerinden araştırma yaparak ulaşılabilir. Konum ve diğer bilgileri alan kişilerin, gayrimenkuller ile ilgili olarak sunulan bilgilere ihtiyaç duyurulur. Bu konuda ülkemizde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı pek çok çalışma yürütmektedir. Bakanlığa bağlı olarak faaliyet gösteren Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, ülkenin dört bir yanı için tapu bilgilerine erişim sağlıyor. Herhangi bir sebep dolayısı ile tapu sorgulama işlemi yapmak isteyen kişilerin bu müdürlükten bilgi almalıdır. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün ilçelerde bulunan müdürlüklerinden alınabilecek olan bilgiler ile gayrimenkullerin doğru şekilde değerlendirilmesi mümkün oluyor. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Parsel Sorgulama Uygulaması ile istenilen alanın tapu sorgulama işlemi yapılır. Kullanımı kolay olan uygulama sayesinde herkes, internetin olduğu herhangi bir yerden tapu sorgulama işlemi yapabiliyor.

E-DEVLET ÜZERİNDEN TAPU SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Tapu sorgulama işleminin gerçekleştirilmesine ihtiyaç duyulur. Satın alınmak istenen ev veya arsa ile ilgili olarak bilgilerin isteyen herkes tarafından elde edilmesi, işlemleri daha da kolaylaştırıyor. Daha önceleri resmi kurumlar üzerinden yapılan işlemler ile ilgili değişiklik yapılarak, tapu bilgilerinin Parsel Sorgulama Uygulaması üzerinden alınabilmesi mümkün olsa da, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü aracılığı ile kullanılabilen bu uygulama için başka erişim seçenekleri de bulunuyor. Bu uygulama ile vatandaşlar pek çok resmi kurumdaki bilgiyi istedikleri zaman istedikleri yerde ulaşabilir. E-Devlet uygulaması ile artık resmi kurumlara gitmeye gerek kalmadan internet olan herhangi bir bilgisayar ya da akıllı telefon ile işlem yapmak mümkün oluyor. Bu işlemlerden bir tanesi de tapu sorgulama işlemidir ve e-Devlet uygulaması içerisinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sayfasından ulaşılabilen Parsel Sorgulama Uygulaması ile seçilen parselin tapu bilgilerine ulaşılabilir.

Aile Bakanlığı sürpriz personel alımını açıkladı! KPSS’siz alımlar için son şans!

Tarım Kredi'de hangi ürünler indirimli satılacak? İşte Tarım Kredi'de indirimli satılacak ürünlerin tam listesi!

İslam Memiş gram altın alacaklara son şans tanıdı! O tarihten sonra dikkat edin!


Geri Dön