16 / 04 / 2024

Tapuya ait tüm bilgileri e-devlet üzerinden görebilmeliyiz!

Tapuya ait tüm bilgileri e-devlet üzerinden görebilmeliyiz!

Realtor Gayrimenkul'ün kurucusu Anıl Ulaş Övençoğlu tapuya ait güncel tüm bilgilerin e-devlet üzerinden görülebilmesi gerektiğini söyledi.



 

Realtor Gayrimenkul'ün kurucusu Anıl Ulaş Övençoğlu kurumsal emlak firmalarının e-devlet üzerinden yapılacak bir sistem ile profesyonel emlak firmaları tapuya ait güncel tüm bilgileri görebilmesi gerektiğini söyledi.

Anıl Ulaş Övençoğlu'nun konu ile ilgili yazısı şu şekilde;

Gayrimenkul sektöründe son yılların en önemli konusu yabancıya satış. Ancak yeterli sayıda kurumsal firma olmadığı gibi gayrimenkule ait bilgilere ulaşım hızı ve kolaylığı da olmamız gereken seviyede halen değil. Kurumsal emlak firmaları için e-devlet üzerinden yapılacak bir sistem ile profesyonel emlak firmaları tapuya ait güncel tüm bilgileri  görebilmeli.  Haciz kaydı, iskan durumu ve  net - brüt metrekare gibi. Hali hazırda ki gayrimenkullerin gerçek metrekarelerini ölçmek için gayrimenkule gidip cihazlar ile ölçmek zorunda kalınıyor, tapudan güncel durum bilgisi sorgulamadan bilgi edinemiyoruz. Bunun yerine devlet kontrolünde internet üzerinden yapılacak sistem ile yatırımcılara bu bilgiler .gov.tr üzerinden gösterilip rapor olarak sunulabilmesi gerekiyor.  Bu emlak firmalarının pazarlama faaliyetlerine daha fazla zaman ayırması anlamında geliyor. Pazarlama faaliyetlerine yoğunlaşmak satışların yıl bazında yüzde 10-20 oranında arttırmak anlamına geliyor. Şunu unutmamız gerekiyor Yurt dışında turistik bir geziye gittiğimizde  bile hediyelik eşya alırken 10 tane soru soruyoruz buradan yola çıkarak yabancı yatırımcıya daha direk, daha şeffaf bilgi akışını devlete ait resmi bir organ aracılığı ile sağlamamız gerekiyor.
 

Gayrimenkul sektörü 2019'dan umutlu!


Geri Dön