29 / 03 / 2024

Tarihi Manisa Evi açıldı!

Tarihi Manisa Evi açıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, aslına uygun olarak restore edilen Tarihi Manisa Evi’nin açılışını gerçekleştirdi.




Şehzadeler Belediyesinin Erler Caddesi üzerinde kamulaştırarak restore ettiği Tarihi Manisa Evi’nin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Manisa Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi olarak hizmet verecek olan merkezin açılışına, Manisa Valisi Ahmet Deniz, Manisa Büyükşehir Belediyesi MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Bilgen, Manisa Milletvekilleri, ilçe kaymakamları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, MHP ve AK Parti temsilcileri, ve yüzlerce vatandaş katılım gösterdi. Programın açılış konuşmasını Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, gerçekleştirdi. Restorasyonu yapılan mevcut binanın uzun yıllar kullanılmaması ve metruk halde olması nedeniyle civar mahallelerdeki vatandaşlara hijyen ve güvenlik açısından tehlike oluşturduğunu dile getiren Ömer Faruk Çelik, “Metruk ve harabe durumda olan Tarihi Manisa Evi yeni görünümü ile Manisalı hemşehrilerimize güzel bir Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi olarak hizmet verecek” diye konuştu.


Güzgülü, “Manisa’ya hizmet eden herkese teşekkür ediyorum”

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’in konuşmasından sonra Büyükşehir Belediyesi MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Güzgülü bir konuşma yaptı. Güzgülü, konuşmasına Tarihi Manisa Evi’nin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.. Güzgülü, “Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak tarihi yapıların canlandırılması amacıyla birçok çalışma başlattık. Büyükşehir Belediyesi olarak Allah nasip ederse bundan sonraki dönemde Valimizin, ilçe belediyelerimizin destekleriyle daha çok turizme yönelik dükkanlar açarak Manisa’ya katkı sağlamak istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak elimizden geldiği kadar bu fazdaki binaların hepsini ilçelerimizdeki binalar da dahil ayağa kaldırmaya çalıştık. Alaşehir’deki Bakkal Şükrü Efendi Evi, Alaşehirli Genç İşadamlarının kullandığı tarzda bir yer oldu. Neredeyse ilçedeki tek tarihi doku olarak kaldı. Şanslı ilçelerimizden biri Kula’ydı. Kula’ya önem verdik. Kula’da 8 tane köşkü elden geçirdik. Kula’yı turizmin merkezi haline getirmeye çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyesi bu tarzdaki çalışmalarına devam ediyor. Manisa’ya hizmet eden tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


Geri Dön