19 / 04 / 2024

Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi hizmet binası olacak!

Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi hizmet binası olacak!

İstanbul’da Beyoğlu Tünel’deki Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi'nin bulunduğu parsel, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’ne devredildi. 24 yıllık merkez hizmet binası olarak kullanılacak.



İstanbul’da Beyoğlu Tünel’deki 2 bin 500 metrekarelik araziye sahip Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi'nin bulunduğu parsel, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’ne 5 yıl süreyle bedelsiz olarak tahsis edildi. Kültür merkezi bundan böyle Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından hizmet binası olarak kullanılacak.


2013'TE NİKAH SALONU OLDU

1945 yılında inşa edilen bina 1993’e kadar nikah dairesi olarak kullanıldı. 1993 yılında da anayasa hukukçusu ve siyaset bilimcisi Tarık Zafer Tunaya’mn adım yaşatmak için kültür merkezine dönüştürüldü. Kültür merkezinde uzun yıllar fotoğraf sergileri, sempozyumlar, şiir dinletileri, tiyatro ve film gösterimleri yapıldı. 2013 yılında ise İBB tarafından Beyoğlu Belediyesi’ne devredildi. Belediye, kültür merkezini nikah salonu olarak kullanmaya başladı. 24 yıllık kültür merkezi kimliğini yavaş yavaş kaybetti. İBB Meclisi tarafından 13 Temmuz’da hizmet binası olarak kullanılmak üzere Kültür Bakanlığı’na verildi. Geçtiğimiz Mart ayında Medya Kritik programında Fuat Uğur ve Cem Küçük, “Belediye başkanlarma sesleniyoruz, Tarık Zafer Tunaya’nın ismi kaldırılmalı, Sıddık Sami Onar, Salim Başol ve Ömer Altay gibi darbecilerin isimleri bu ülkeden kazınmalı” çağrısı yapmıştı.




Sözcü


Geri Dön