26 / 04 / 2024

Tarım arazilerinde madencilik faaliyeti için kamu yararı aranacak!

Tarım arazilerinde madencilik faaliyeti için kamu yararı aranacak!

Tarım arazilerinde madencilik faaliyederi yapılabilmesi için 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca "kamu yaran" karan alınması gerekecek...




Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının, Madencilik Faaliyetleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmeliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Buna göre, Bakanlığın, il tarım müdürlüğüne mera tahsis amacının değiştirilmesi talebinde bulunabilmesi için maden ruhsat sahibinin Bakanlığa müracaatı gerekecek. Bakanlık, söz konusu müracaan, müracaat tarihinden itibaren en geç 1 ay içinde sonuçlandıracak. 

İmar planı bulunmayan alanlarda yapılan veya yapılacak olan madencilik faaliyetleri ile bu faaliyetlere bağlı geçici tesisler ve bunların müştemilatı için imar planı yapılmayacak. 

İşletme ruhsatlan ve ruhsat sahası mücavirindeki geçici tesisler, Maden İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gönderilecek ve çevre düzeni planlan, veri tabanına işlenecek. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, tarım arazilerinde madencilik faaliyeti için kendisine kamu yararı kararı için yapılan müracaattı, en geç 2 ay içinde sonuçlandıracak. 



Dünya


Geri Dön