20 / 04 / 2024

Tarım arazilerinin azaldığı iddiası TBMM'de!

Tarım arazilerinin azaldığı iddiası TBMM'de!

Ülkemizde bulunan tarım arazilerinin azalması meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ülkemizde bulunan tarım arazilerinin azalmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Ünsal, sorusunun Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlandırılmasını istedi. 

CHP'li Gürer, ''Ülkemizde tarım arazisi varlığı 2010 yılında 24,4 milyon hektar iken 2019 yılında 23,1 milyon hektara gerilemiştir. Bunun 15,4 milyon hektarı ekilen 3,4 milyon hektarının nadasa bırakılan,799 bin hektarı sebze yetiştirilen ve 3,5 milyon hektarının ise meyve, zeytin ağaçları ve bağcılık için ayrılan alanlardan oluşmaktadır'' diye konuştu. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in soruları:
1- Tarım arazilerinin korunması ve etkin kullanılmasına yönelik olarak 9 yıllık süreçte alınan önlemler neden yeterli olmamıştır? 
2- 1,3 milyon hektar tarım arazisi 9 yılda tarım dışı kalması kaygı verici değil midir? Bu alanda hangi tarımsal faaliyetler yapılıp hangi ürünler ne kadar miktar yetiştiriliyordu? Tarım dışı kalış nedenleri nelerdir? 
3- Hazine mülkiyetindeki taşınmazların tarım amaçlı kullanımının topraksız çiftçilere verilmesi için belirlenen alan ne kadardır? En yoğun dağıtım planlanan ilk 10 il hangileridir? 
 


Geri Dön