26 / 04 / 2024

Tarım sektöründen rekor ihracat! Tam 21,5 milyar dolar

Tarım sektöründen rekor ihracat! Tam 21,5 milyar dolar

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Ülke olarak bugün yılın sekiz ayında tarım ürünleri ticaretimiz 21,5 milyar dolara gelmiş durumda. Bu tarihin en yüksek miktarı" açıklamasını yaptı. İşte detaylar…



Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Adıyaman’ın Valisi Mahmut Çuhadar'ı ziyaret etti. Bunun ardından ise Valilik'teki "Adıyaman Tarım Sektörü Temsilcileri Toplantısı"na katılım sağladı.

Tarım ve Orman Bakanlığının 154 bin aşkın çalışanı ile Türkiye'nin en eski bakanlıklarından biri olduğunu, AK Parti zamanında tarım alanında devrim sayılacak adımlar attıklarını dile getiren Kirişci, tarım ülkesi olan Türkiye'nin bir tarım kanununun bulunmadığını, Atatürk'ün hayatta iken özlemini duymuş olduğu ve dile getirdiği tarım sigortasını 2005 yılında kanun olarak çıkarmanın kendilerine nasip olduğunu aktardı.

Lisanslı depoculuktan ziraat odaları kanunlarına kadar pek çok konuda adım attıklarını dile ifade eden Kirişci, tarımsal ihracatta yeni rekorlar kırdıklarını açıkladı. Kirişci, şu açıklamaları yaptı:

Tarım sektöründen rekor ihracat! Tam 21,5 milyar dolar


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön