29 / 03 / 2024

Tarım sektöründen rekor ihracat! Tam 21,5 milyar dolar

Tarım sektöründen rekor ihracat! Tam 21,5 milyar dolar

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Ülke olarak bugün yılın sekiz ayında tarım ürünleri ticaretimiz 21,5 milyar dolara gelmiş durumda. Bu tarihin en yüksek miktarı" açıklamasını yaptı. İşte detaylar…



"Ülke olarak bugün senenin sekiz ayında tarım ürünleri ticaretimiz 21,5 milyar dolara gelmiş durumda. Bu ise tarihin en yüksek miktarı. Hatırlayın, biz iktidara geldiğimizde bizim ihracatımız 36 milyar dolar, tarım ürünleri ihracatı da bunun % 10'un biraz üzerinde, 3,7 milyar dolar idi. Şimdi biz biraz zorlar isek kendimizi 2002 yılında tarımında içinde yer aldığı tüm Türkiye ihracatına muadil miktar şeklinde bir ihracatı tek başımıza tarım alanında gerçekleştirebilecek haldeyiz. Bu iftihar edilecek bir hal."

Bitkisel üretimde üreticilerin en çok dile getirmiş olduğu hususların başında mazot ve gübrenin geldiğini dile getiren Kirişci, "Biz, buğday fiyatını açıkladık 7. 450 TL. Bunun maliyetini çıkartırken mazot, gübre, ilaç, tohum gibi bütün girdileri tek tek hesaba aldık. O gün için ortalaması 4. 450 çıkmıştı. Biz üreticinin refahı ve mutluluğu için önem vererek önce 7. 050 lira dedik sonra 7. 450 lira dedik. Dolayısı ile bunu arpa, buğday, mısır gibi bütün ürünlerimize böyle fiyat açıklamasında yaptık. İçinde güncel mazot ve gübre fiyatlarını koyduk" ifadelerini kullandı.

Tarım sektöründen rekor ihracat! Tam 21,5 milyar dolar

Rams City Projesi 15 soruda tüm detaylarıyla!

EYT’de son durum açıklandı! Hangi sigortalar geçerli olacak?

Borsada deprem devam ediyor! Borsa İstanbul’da düşüş son bulmuyor

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön