27 / 04 / 2024

Tarım yapan ve toprakları olan çiftçiler bu habere bayram edecek! Toprağa resmen bereket depoluyor

 Tarım yapan ve toprakları olan çiftçiler bu habere bayram edecek! Toprağa resmen bereket depoluyor

Tarımda verimliliği artırmak adına çalışma gerçekleştiren Bingöllü bilim insanları, çok önemli bir projeye imza attı. Bingöllü bilim insanları tarafından toprağı besleyerek verimi artıran organik gübre geliştirildi.



Türkiye'de Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'in de dediği gibi tarım, artık savunma sanayi kadar önemli bir hal aldı. Özellikle gıda ürünlerinde yaşanan enflasyon, vatandaşların cebini yakıyor. Mutfaklarını da boş bırakıyor. İşte bu durumun önüne geçmek isteyen bilim insanları ise tarımdaki verimliliği artırmak için can havliyle çalışıyorlar. Bu yöndeki bir haber Bingöl'den geldi. 

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÇALIŞMALARA TAM GAZ DEVAM EDİYOR

Kentte bir süt ürünleri firması tarafından "Doğu-Güneydoğu Anadolu Sütçülük Projesi Bingöl Entegre Tesisleri" kurulmasının ardından hayvanların beslenmesinde kullanılan ve değer kazanan silajlık mısırda üretimin ve verimin artırılması için Bingöl Üniversitesi desteğiyle çalışma başlatıldı.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön