24 / 04 / 2024

Tarım yapan ve toprakları olan çiftçiler bu habere bayram edecek! Toprağa resmen bereket depoluyor

 Tarım yapan ve toprakları olan çiftçiler bu habere bayram edecek! Toprağa resmen bereket depoluyor

Tarımda verimliliği artırmak adına çalışma gerçekleştiren Bingöllü bilim insanları, çok önemli bir projeye imza attı. Bingöllü bilim insanları tarafından toprağı besleyerek verimi artıran organik gübre geliştirildi.



İKLİME EN UYGUN GÜBRE SEÇİLECEK

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, AA muhabirine, üniversite olarak kente yatırım yapan süt ürünleri firmasıyla çok ciddi iş birlikleri başlattıklarını ifade ederek, farklı alanlarda çalışmalar yaptıklarını belirtti.
Çapak, hayata geçirdikleri bu proje ile doğal gübre türleri elde ettiklerini aktararak, gübrelerin silajlık mısır üretiminde kullanıldığını kaydetti.

Bundan sonraki safhada gübrelerin ürüne ne tür etkilerinin olduğunu gözlemleyeceklerini anlatan Çapak, hasat döneminin gelmesiyle hem topraktan hem de üründen örnekler alarak, analiz edeceklerini ifade etti.

Çapak, üniversitenin laboratuvarında bunların inceleneceğini, gözlemlemeler yapılıp sürecin takip edileceğini anlatarak, "Gübre türlerinin hangisinin daha verimli olduğu ve hangisinin ürüne kalite kattığına bakacağız. Bu gübre türlerinin hangilerinin iklim koşullarına daha uygun olduğuna dair de çalışmalar yapılmış olacak. Küresel iklim bağlamında çok önemli bir proje. Bu projeyle iklime en uygun gübreyi seçmiş olacağız." diye konuştu.

Ünlü bilet devine büyük soruşturma

Elektrikli arabalarla ilgili düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı!

Bitcoin yükselecek mi? Bitcoin ne zaman yükselecek?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön