20 / 04 / 2024

Tarlaya ev yapılır mı 2021?

Tarlaya ev yapılır mı 2021?

İmar hukukuna göre ev, ancak imarlı olan arsalar üzerinde inşa edilebiliyor. Peki tarlaya ev yapılır mı 2021? İşte tüm merak edilenler...



Tarlaya ev yapılır mı 2021?
Tarlalar, toprak, topografya ve iklimsel özellikleri tarımsal üretimine uygun olarak, imar, ihya, ıslah edilerek tarımsal üretim için kullanılabiliyor.

İmar hukukuna göre,  "imarsız arsa" olarak belirtilen tarlalar üzerinde yapılaşmaya izin verilmiyor. Ancak belirli sınırlamalar kapsamında ev yapımına izin veriliyor. Peki tarlaya ev yapılır mı 2021? Tarlaya ev yapma izni nasıl alınır? İşte tüm merak edilenler...

İlgili kanun ve yönetmeliklere göre, tarlaya yüzde 5 oranında inşaat yapılabiliyor. Belirtilen arsa üzerinde toplam alanın ancak yüzde 5'i üzerinde yapılaşma izni verilecek.

Bu sınır dışında inşa edilen yapılar kaçak olarak belirleniyor. Ayrıca tarlaya ev yapılmasıyla ilgili dikkat edilmesi gereken konular arasında kadastral yola sınırının olması da gerekiyor.

Tarlaya ev yapılır mı 2021?

Tarlaya ev yapılır mı 2021?

Yönetmelik kapsamında bu parsellerin tapu kadastro veya tapulama haritasında bulunan veya var olan bir yola, yapılan ifrazdan sonra en az 25 metre cephesinin olmasına bakılıyor. Tarla üzerinde yapılması planlanan inşaat için üst sınır '250 metrekare' olarak açıklandı. Tarlanın büyüklüğü fark etmeksizin evin büyüklüğü 250 metrekareyi aşmayacak.

Tarlaya ev yapılır mı 2021?

Tarlaya ev yapmanın şartları neler?

-İnşaat alanı katsayısı %5 den fazla olmamak, 

-Yapı inşaat alanları toplamı hiçbir koşulda (250) m2 yi geçmemek, 

-Saçak seviyelerinin tabii zeminden yüksekliği (6.50) m.yi ve 2 katı aşmamak, 

-Yola ve parsel sınırlarına (5.00) m.den fazla yaklaşmamak şartı aranıyor.

Tarlaya kaç metrekare ev yapılır?

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön