29 / 03 / 2024

Tataristan ile konut ve AVM yapımını içeren anlaşmalar imzalandı!

Tataristan ile konut ve AVM yapımını içeren anlaşmalar imzalandı!

Kalibre Boru ile Tataristan Sanayi ve Ticaret Bakanlığı arasında Niyet Beyam ve Hayat Group ile Naberejniye Çelni Belediyesi arasında 5 bin konut, AVM, otel ve poliklinik yapımını içeren anlaşmalar imzalandı...



Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye ile Tataristan arasındaki 930 milyon dolarlık ticaret hacmini yeterli bulmadığım belirterek, "Türkiye ile Rusya arasında 30 milyar dolardan fazla ticaret hacmi olduğunu düşünürsek, Tataristan ile ticaret hacmimiz en az 3-4 milyar dolar olmalı" dedi. Çağlayan, Rusya Federasyonu Cumhuriyeti ziyaretinde, Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov ile görüştü. İş adamlanyla kahvaltıda bir araya gelen Çağlayan, daha sonra Tataristan-Türltiye İş Forumu'na katıldı.

BELEDİYELERLE İŞBİRLİĞİ
 Çağlayan, Moskova-Kazan arasındaki 11 saatlik seyahat süresini 3,5 saate düşürecek hızlı tren hattının da çok önemli bir yatınm olduğunu belirtti. Çağlayan, bölgede çok sayıda müslüman yaşadığını, Tatar iş adamlannı helal gıda konusunda gerekli gayreti göstermesini ve bu konuda Türk iş adamlannın yardım edebileceğini kaydetti.İş Forumu'nun sonunda Türkiye ile Tataristan arasında ticaretin gelişimi; Kalibre Boru ile Tataristan Sanayi ve Ticaret Bakanlığı arasında Niyet Beyam ve Hayat Group ile Naberejniye Çelni Belediyesi arasında 5 bin konut, AVM, otel ve poliklinik yapımını içeren anlaşmalar imzalandı.

OTOMOTİVCİ KAMAZ'A GELİN' ÇAĞRISI

O Türk müteahhitlik sektörünün 101 ülkede,faaliyet gösterdiğini ve Türkiye'nin dünyada bu konuda Çin'den sonra ikinci sırada yer aldığını anlatan Çağlayan, Cumhurbaşkanı Minnihanov'a Türk müteahhitlere gösterilen kolaylıktan dolayı teşekkür etti.Türk iş adamlarının Tataristan'da önemli otomotiv yatırımları bulunduğunu da hatırlatan Çağlayan, Tataristan'ın en önemli otomotiv şirketlerinden biri olan Kamaz'ı da Türkiye'de yatırım yapmaya davet etti.

25 MİLYARLIK POTANSİYEL
Türk firmalarının diğer ülkelerdeki doğrudan yatırım miktarının 25 milyar dolar olduğuna dikkati çeken Çağlayan, bunun 2 milyar dolardan fazla bir bölümünü Tataristan'a yapılan yatırımların oluşturduğunu kaydetti.
Çağlayan, "Aramızdaki ticaret hacmini yeterli bulmuyorum. Tataristan ile ticaret hacmimiz en az 3-4 milyar dolar olmalı" şeklinde değerlendirmede bulundu.


Yeni Şafak

Geri Dön