25 / 04 / 2024

Tatil bölgelerinde konut fiyatları tavan yaptı!

Tatil bölgelerinde konut fiyatları tavan yaptı!

Artık ihitiyaç haline gelen yazlık evlerin fiyatları son zamanlarda tavan yapmış durumda. EVA Gayrimenkul Değerleme Direktörü Filiz Akkaya, konu ile ilgili açıklama yaptı.



Şehrin stresi içinde bulunan vatandaşlar yazlık beldelere yöneldi. İhtiyaç haline gelen yazlıkların fiyatları arttı.  Kıyı iller rağbet görüyor. Muğla'nın Bodrum ilçesi ilk sırada. 


Yazlık fiyatları denize yakınlığı, site içinde olup olmadığı, binanın yaşı ve konumu gibi kriterlere göre değişiklik gösteriyor. Satılık dairelerin metrekare fiyatları 6 bin ile 12 bin TL arasında. Kiralık evler ise aylık ortalama 3 bin TL'den başlıyor.


Çeşme’de 7 bin ila 10 bin TL arasında olan yazlık evler, Bodrum’da 12 bin TL’ye kadar çıkıyor. Edremit'te ise 1.500 TL’ye ev bulunabiliyor. 


EVA Gayrimenkul Değerleme Direktörü Filiz Akkaya, konu ile ilgili görüşlerini paylaştı. Akkaya "Daha makul rakamlara, benzer konumlarda ancak göreceli daha eski 60-80 metrekarelik yazlıkları 600 bin lira civarında almak mümkün" dedi.


Çeşme'de yazlık fiyatları ise proje özelliklerine göre değişiyor. Geniş bahçe kullanımlı, müstakil havuzlu ve site içinde olması fiyatları artırıyor. Metrekare fiyatı ise 7 bin ila 10 bin aralığında değişiyor. 


Alaçatı'da hala boş arazilerin bulunduğu vurgulayan Akkaya, "Bu alanlarda daha çok ikiz villalar inşa ediliyor. Metrekare fiyatları da 5 bin ila 8 bin lira arasında değişiyor" dedi. Akkaya, "Alaçatı'nın çarşısı ve Alaçatı- port bölgesinde ise fiyatlar 7 bin ila 12 bin aralığında. Aya Yorgi Koyu ve Ilıca Plajı, gibi bölgelerde yapılan projelerde ise metrekare fiyatı 10 bin ila 15 bin liraya çıkıyor" diye konuştu.



Sabah


Geri Dön