28 / 03 / 2024

yazlık konut satışı

yazlık konut satışı

Artık ihitiyaç haline gelen yazlık evlerin fiyatları son zamanlarda tavan yapmış durumda. EVA Gayrimenkul Değerleme Direktörü Filiz Akkaya, konu ile ilgili açıklama yaptı.

Konut satışları artarsa fiyatlar ne olur? 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) konut satışları dün açıklandı. Satışlar 2024 yılının Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,8 azalarak 80 bin 308 oldu. Konut satışlarını düşmesine rağmen fiyatlar değişmedi. Peki konut satışları artarsa fiyatlar ne olur? 

Türkiye'den 2023 yılında çok konut satın alan 20 ülke açıklandı...

TÜİK, Konut Satış İstatistikleri Aralık 2023 verilerini yayınladığını açıkladı. Geçtiğimiz senenin tamamına dair verilerinde yer aldığı raporda, 2023 yılında Türkiye'de yabancılar tarafından alınan konut sayısı da yer aldığı belirtildi.

Kiralık yazlık konut stoku resmen eriyor! Çanakkale ve Silivri'de yazlık ev sayısı azaldı: Fiyatlar da yükselecek! 

Koronavirüs salgını ile başlayan yazlık konut talebi Kahramanmaraş depremleri sonrasında hızlanarak arttı. Taleple beraber son bir senede İstanbul’a yakın olan Çanakkale ve Silivri’deki kiralık yazlık konut sayısı hızla azaldı. Peki fiyatlar yükselecek mi?

Yazlık konut satış değerinde en çok artış yüzde 432 ile Datça'da!

Yapay zekâ ile gayrimenkul değerlemesi yapan Endeksa, 19 ilçenin pandemi dönemi konut satışlarında yaşanan değer değişimini inceledi. Son 3 senede konut satış değerinde en çok artış yüzde 432 ile Datça’da gerçekleşti. Konut metrekare satış fiyatı en yüksek ilçeler, ortalama 35 bin 696 TL ile Çeşme

Yazlık konut fiyatlarındaki artış devam ediyor!

Tatil bölgelerindeki yazlık konut fiyatları artmaya devam ediyor. Denge Değerleme’nin Ege Bölgesi’nde yaptığı tespitlere göre;  2022 yılı ilk döneminde fiyatlar pandemi öncesine göre önemli oranda yükselirken, özellikle lüks segmentteki villa tarzı konutlarda aylık 100.000-500.000 liraya varan fiyat

Yazlık ev arayanlar dikkat! Fiyatlar cep yakıyor! Kiralamalar Euro ile yapılıyor...

Yazlık konut kiralamak isteyen kişiler arayışlarına başladı. Fakat yazlık evler için istenen yüksek fiyatlar yazlık kiralamayı düşünen vatandaşları düşündürüyor. Bazı bölgelerde kiralamalar Euro üzerinden yapılırken, bazı bölgelerde boş ev kalmadı...

Bruce Willis Karayipler'deki yazlık konutunu satıyor!

Bruce Willis Karayipler'deki Turks and Caicos'taki özel bir adada yer alan yazlık konutunu satışa çıkardı.

Yazlık bölgelerde satılık ev fiyatları en çok hangi ilçelerde arttı?

Gayrimenkul sektörünün nabzını tutan hepsiemlak, son 1 senede yazlık yerlere olan talebi rakamsal bilgilerle gözler önüne serdi. Açıklanan bilgilere göre, yazlık alanlardaki satılık ev fiyatlarının son 1 senede yüzde 100’den fazla yükseldiği ortaya çıktı.

Konut satışlarının Aralık 2021 karnesi!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, 2021 Aralık konut satış verilerine ilişkin açıklamalarda bulundu. İpotekli satışların yüzde 209,34 arttığını belirten Yazıcı, konut satışlarına ilişkin detayları paylaştı.

10 günde yabancıya 250 milyon liralık konut satışı iptal edildi!

Türk vatandaşı olmak için Türkiye'de gayrimenkul yatırımı yapan yabancı vatandaşlar eksper raporundan çıkan değerlemenin vatandaşlık için gereken 250 bin dolarlık sınırın altında kalması nedeniyle alım yapmıyor. Bu sebeple 10 gün içerisinde 250 milyon liralık konut satışı iptal edildi. 

Hüseyin Dinçel: Yabancıya konut satışında rekor geliyor!

Akyapı Kurucu Ortaklarından Hüseyin Dinçel TÜİK konut satış rakamlarını değerlendirdi. İşte Dinçel'in o değerlendirmesi...

Yabancıya konut satışı 6 ayda yüzde 43,7 arttı!

TÜİK Haziran ayı konut satışlarını açıkladı. Açıklanan rakamlara göre; 6  aylık konut satışlarında yabancıya yapılan satışların arttığı gözlemlendi. 

Yazlık bölgelerde en yüksek konut fiyatı hangi ilçede?

Yazlık bölgelerdeki konut satış değerlerinde son 1 senede yüzde 32 ile yüzde 62 kiralarda ise yüzde 7 ile yüzde 37 oranında artış görüldü. Peki yazlık bölgelerde en yüksek konut fiyatı hangi ilçede?

yazlık konut satışı Haberi

yazlık konut satışı

Şehrin stresi içinde bulunan vatandaşlar yazlık beldelere yöneldi. İhtiyaç haline gelen yazlıkların fiyatları arttı.  Kıyı iller rağbet görüyor. Muğla'nın Bodrum ilçesi ilk sırada. 


Yazlık fiyatları denize yakınlığı, site içinde olup olmadığı, binanın yaşı ve konumu gibi kriterlere göre değişiklik gösteriyor. Satılık dairelerin metrekare fiyatları 6 bin ile 12 bin TL arasında. Kiralık evler ise aylık ortalama 3 bin TL'den başlıyor.


Çeşme’de 7 bin ila 10 bin TL arasında olan yazlık evler, Bodrum’da 12 bin TL’ye kadar çıkıyor. Edremit'te ise 1.500 TL’ye ev bulunabiliyor. 


EVA Gayrimenkul Değerleme Direktörü Filiz Akkaya, konu ile ilgili görüşlerini paylaştı. Akkaya "Daha makul rakamlara, benzer konumlarda ancak göreceli daha eski 60-80 metrekarelik yazlıkları 600 bin lira civarında almak mümkün" dedi.


Çeşme'de yazlık fiyatları ise proje özelliklerine göre değişiyor. Geniş...