23 / 04 / 2024

Tatilcilerin tercihi kiralık villa!

Tatilcilerin tercihi kiralık villa!

Tatilcilerin alternatif bir yöntemi olan villa kiralamaya olan ilgi bu yaz da artmaya başladı. Lüks durumuna göre haftalık 800 TL’den başlayan kiralık villa fiyatları 30 bin TL’ye kadar ulaşıyor.



İstanbul’da 23 Haziran İBB Başkanlık seçimi sonrasında yeniden tatil rotalarına dönüş başladı. Star Gazetesi'nden Erdinç Akkoyunlu'nun haberine göre; kalabalık ailelerin ve gözden uzak olmak isteyen tatilcilerin tercihi olan villalar ise İstanbul, Antalya ve Bodrum’da günlük, aylık ve sezonluk olarak kiralanıyor. Ücretler ise villanın büyüklüğü, lüks durumuna göre değişiklik gösteriyor. Villa kiralamak isteyenler için aracı kurumlar tarafından çok sayıda alternatif sunuluyor. İstanbul Şile’de sezonluk kiralık villaların aylık fiyatları 3.500 TL’den başlayıp, 15 bin TL’ye kadar yükseliyor. Denize sıfır ya da denize yürüme mesafesinde bulunan villalar eşyalı olarak kiralanıyor. 

ŞİLE REVAÇTA 

İstanbul’un Silivri ilçesinde ise kiralar 3.500 TL’den başlayıp 25.000 TL’ye kadar çıkıyor. Antalya’da en ucuz villa kiralama ücreti haftada 1.500 TL’den başlıyıp, denize, ormana yakınlığı ve lüks  durumuna göre da villaların haftalık kiraları 15.000 TL’ye kadar ulaşıyor. Aylık kiralamada ise oran 3.500 TL’den başlayor, lüks villa durumuna göre 60.000 TL’ye ye kadar artış gösteriyor.

Yine eşyalı ve eşyasız seçenekleriyle kiralanan villalar için Antalya’da en çok seçilen bölgeler ise Döşemealtı, Serik, Belek, Kaş ve Kalkan oldu. Villaları kiralayan bireysel mal sahipleri olduğu gibi, kiralık villalarda aşçılıktan temizliğe kadar pek çok hizmet sunulduğu özel alanlar da bulunuyor. Villalar ise balayı, denize yakın, muhafazakar gibi özelliklerine göre kiralanıp fiyatlandırılııyor. Özellikle kalabalık Rus aileler, otel hizmetlerinin sunulduğu villaları kiralıyor.

Otomobil parasına tatil

Muğla’da bulunan kiralık villaların fiyatları ise haftalık ve aylık olarak değişiklik gösteriyor. Özellikle çok seçilen Bodrum’da her türlü kiralık villa seçeneğini bulunabiliyor. Bodrum’da villalar denize yakınlığı ve lüks durumuna göre haftalık 800 TL’den 25.000 TL’ye kadar değişiklik gösteriyor. Bodrum’da aylık villa kira oranları ise 3.000 TL’den başlangıç gösterip sıfır kilometre bir otomobil için istenen 135.000 TL’ye kadar artış gösteriyor. Kiralık lüks villalar kendine ait havuzu, güvenlik görevlisi ile vale hizmetlerinin verildiği bölgeler oluyor. Muğla’nın bir başka tatil beldesi olan Marmaris’te ise kiralık villaların fiyatları 800 TL ile 40.000 TL arasında değişiyor.

Yazlık ev fiyatları 3 yılda yüzde 100 arttı!


Geri Dön